Csabi

Novemberben jelenik meg a ZoneAlarm 3.0

A mindössze még csak négyéves Zone Labs megalakulása óta nagy népszerűségre tett szert a felhasználók körében. A cég a jelenlegi rossz piaci helyzet ellenére is nagyon sikeres. A népszerűségét elsősorban a könnyen kezelhető, otthoni felhasználók számára is ideális tűzfal programjainak köszönheti. Fred Felman, a Zone Labs elnöke elmondta, hogy a ZoneAlarm szoftverek eddig megjelent verziót mindezidáig körülbelül 15 millió alkalommal töltötték le a felhasználók. A szakember szerint az alkalmazásaik a cégek körében is népszerűek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy sok helyen a kliens számítógépekre telepítik a tűzfalat, és nem központi megoldásokat használnak.

A ZoneAlarm Pro 3.0 a cég szerint számos hasznos újdonsággal bővült. Ezek az eddigieknél sokkal hatékonyabban képesek megakadályozni az Interneten keresztül érkező támadásokat, illetve a Világháló egyéb veszélyei ellen is megfelelő védelmet biztosítanak. A szoftver kezelése a számos új funkció ellenére sem lett bonyolultabb. Sőt az alkalmazáshoz különböző oktatóeszközök is tartoznak, amelyek segítenek elsajátítani a program használatát. A ZoneAlarm Pro 3.0 képes blokkolni a különböző Java és ActiveX komponenseket. Az új, Performance Ad Blocking funkció az egyre többször felbukkanó reklámok és hirdetések megjelenítését szabályozza a felhasználó igényei szerint. Ezzel az Internet böngészése gyorsabbá és kényelmesebbé válik. A ZoneAlram új verziója az eddigieknél hatékonyabban támogatja a helyi hálózatokat. Különböző hozzáférési jogosultságok állíthatók be például a fájlok megosztásához és a távoli eléréshez is.

A Zone Labs tervei szerint a ZoneAlarm Pro 3.0 hivatalosan novemberben jelenik meg. A cég a szoftver áráról még nem kívánt beszámolni, azonban az már biztos, hogy a ZoneAlarm 2.6-tal rendelkező felhasználók ingyenesen frissíthetik a programjukat. Csakúgy, mint eddig a Zone Labs egy szabadon letölthető verziót is kiad majd, amelyből néhány funkció hiányozni fog a Pro változathoz képest. Így például nem fogja tartalmazni a reklámszűrő eszközöket, ennek ellenére az otthoni számítógépeken kiválóan lehet majd alkalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bala_ #1
    A BlackICE szerintem többet ér!