JohnnyCage

8 millió PS2-t rendelt a Sony az ASUStektől

A Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI), amely a japán Sony Corp. egyik leányvállalata, szerződést kötött a tajvani ASUStek Computerrel PlayStation 2 játékkonzolok gyártásáról.

Az ASUStek Kunshan-i gyárába kihelyezett PlayStation 2 gyártás novemberben kezdődik. A Sony összesen mintegy 18-20 millió PS2 játékkonzolt szeretne kihelyezett gyártással rendelni a közeljövőben, amelyek az ASUStek Computer és a Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industrial) cégek gyáraiban készülnek majd. Mivel az ASUStek mintegy 10 dollárral magasabb áron vállalja a konzolok legyártását, mint a Foxconn Electronics, a társaság 7-8 millió PlayStation 2-re kapott megrendelést, a többi eszköz pedig a Foxconn gyáraiban fog készülni. Mindez az elosztás a Sony szerint azonban a termelékenységtől függően később jelentősen változhat.


2000 márciusi debütálása óta a Sony PlayStation 2 játékkonzoljából mintegy 16 millió darab talált gazdára világszerte, de a fokozódó eladások hatására ez a szám az év végéig várhatóan eléri a 20 milliós határt. Mindez utóbbi annak ellenére biztosnak látszik, hogy hamarosan már két rivális játékkonzol, a Microsoft Xbox és a Nintendo GameCube is a piacon lesz a PS2 egyeduralmának megdöntésére. A társaság idén júliusban növelte meg a gyártási mennyiséget havi 2 millió darabra.

A Sony eredetileg már júniusban ki akarta helyeztni a PS2 gyártását tajvani cégekhez, mivel azonban a kereslet nyáron viszonylag alacsony volt, a társaságnak nem volt szüksége további gyártókapacitásra, a saját kapacitása is elegendőnek bizonyult. Emellett a japán jen értéktékének csökkenése olcsóbbá tette a helyi gyártást a Sony számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #22
    azé az, hogy elavul, az 1 kcisi túlzás. ha megveszel 1 gépet, ami télleg elég jó, a vásárlás pill. akkor az azért 2 évig min. jó.
    de akkor most felsotolom, mi mindent csinálhacc még a PCvel:
    dolgozhacc.
    programozhacc.
    netelhecc. tudom, konzollal is, de az azért nem ugyanaz a fíling.
    letölthecc.
    ICQzhacc.

    és a PCsek közül nagyon soknak azért nincs konzolja, mert azon kívül, hogy nincs felesleges 100K pénzük, lehet, hogy nem jáccani akarnak, hanem dolgozni kell, és csak néha mellékesen elünek jáccani.
    ja, és PS2re sem, meg semmi másra sincs CS!!! ez nagy hiba:D
  • Konzolos #21
    A te Pc-d már a megvásárlás pillanatában elavult volt,psx 4 évig huzta,és legalább a Ps2-is addig fogja,erröl ennyit.
  • Kain #18
    Tony, te egy balfasz vagy. Ennyi a véleményem rólad. És szerintem PC-re jobb gamék vannak, mint konzolra.
  • Scooter #15
    Ez a Playstation 2 csak múló élvezet! A konzolok soha nem fognak akkora sikereket elérni mint a
    PC-k. Én inkább bovítgetem a gépem lassanként, mint évente kiadni 150-200 ezret egy faszság játékkonzol miatt, amivel persze messze nem lehet azokat a dolgokat csinálni mint a PC-vel (had ne soroljam, mert már egy nagy csomó oldalon leírtam).
  • Scooter #14
    "nem akarok a penztelen TNT2-esek taboraba sullyedni, akiknek jo az is"
    ANYÁD!!!
    Nem azért van nekem pl. TNT2-om mert nincs pénzem, hanem mert nem akarok minden héten a gépre költeni, te kis bu**
    Ha lejár a polg.szolg-om és lesz melóhelyem, akkor nekem lesz a legkirályabb gépem, de akkor se fogok hetente egy-egy új cuccot venni.
  • Laalee #8
    tök jo 6 ezerért mar megvehetem a 2 eves jatekokat is...
  • Gabo #7
    Azért mókás, hogy a konzolosok akiknek többsége kézzel lábbal tiltakozik a PC-k ellen, ezentúl közvetve egy PC-s hardvergyártot fog pénzelni. Muhahaha... :))
  • item #4
    Ha majd 50 ezer lessz az ára majd meggondolom hogy vegyek e ! (PC a király !)
  • Tomcat.no1 #3
    Ez így van, kedves Mr. Rob!!! :)))
  • Mr_Rob #2
    ja, a PC azért lessz örök, mert egyszerű másolni hozzá a játékot:))