JohnnyCage

A Canon kiadta a legújabb EOS digitális kamerát

A Canon Inc. kedden kiadta a társaság legújabb állókép-kameráját, a 4,15 megapixeles felbontású EOS-1D-t. A gyártó szerint az új készülék a világ leggyorsabb sorozatkép-készítője.

Az új Canon EOS-1D elsősorban a professzionális felhasználók számára készült. Az SLR (Single Lens Reflex) technológiájú új készülék, melynek lencséi cserélhetőek, másodpercenként 8 kép rögzítésére képes a készülékkel elérhető legjobb felvételi minőség alkalmazása esetén. Az EOS-1D elődje, az EOS-D2000 viszonyításképp mindössze 3,5 kép elkészítésére volt képes másodpercenként, a legjobb minőség kiválasztásakor, közölte Jun Misumi, a Canon egyik szóvivője.


Bár a digitális kamerák zárkioldási sebessége általában lassabb a filmet alkalmazó analóg változatoknál, a Canon új kamerájának sebessége az analóg SLR változatokkal vetekszik, mivel zárkésleltetése mindössze 0,55 másodperc. Az ezt követő 0,87 másodpercben a készülék keresőjében semmi sem látszik, ekkor kerül ugyanis a kép felvételre, áll a gyártó közleményében.

A 4,15 megapixeles CCD chip által rögzített képek JPEG formátumban kerülnek eltárolásra. A kamerával elérhető legnagyobb felbontás 2464 x 1648 képpont, amely JPEG formátumban képenként 2,4 MByte tárhelyet jelent. A készülékhez adott 128 Mbyte-os Compact Flash kártyára 53 ilyen kép fér fel egyidőben. Az elkészített fényképeket IEEE1394 (FireWire) csatolón keresztül lehet letölteni a számítógépre.

A Canon EOS-1D december közepén jelenik meg Japánban, a világ többi részén pedig nemsokkal később. Ára borsos, 6379 dollár lesz. A gyártó kezdetben havi 3000 darabot fog legyártani a készülékből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!