Csabi

Öt megapixeles Olympus digitális fényképezőgép

A múlt héten a Nikon már bemutatta azt az 5,24 megapixeles CCD-t tartalmazó CoolPix 5000 típusú digitális fényképezőgépét, amely a cég egyik csúcsmodelljének számít. Ezek után természetesen a nagy riválisnak számító Olympus sem halogatta tovább az ugyancsak 5 megapixeles kamerájának bemutatását. Hasonlóan a Nikon CoolPix 5000-hez a legújabb Camedia E-20N is a csúcskategóriás fényképezőgépek közé tartozik.

Az Olympus Camedia E-20N kamerát egy nagyon strapabíró, alumíniumból készült burkolattal látták el. Ez amellett, hogy designos, megfelelően védi a kamerát a különböző káros környezeti hatásokkal szemben. A 2/3 inches, 5 megapixeles CCD segítségével nagyon jó minőségű fényképeket lehet készíteni. A legkisebb felbontás 640 x 480 pixel, míg a legnagyobb 2560 x 1920 pixel lehet. Az Olympus az új kamera esetében egy továbbfejlesztett zajcsökkentő rendszert is alkalmaz, amely tovább növeli a fényképek minőségét. A Camedia E-20N támogatja a SmartMedia és a CompactFlash memóriákat, beleértve az IBM Microdrive-ot is. A fényképezőgéphez alapesetben egy 32 MB kapacitású Olympus SmartMedia memóriakártya jár. Ezen TIFF vagy JPEG formátumban lehet eltárolni a fényképeket, amelyeket később az USB Auto-connect technológia segítségével könnyedén át lehet tölteni az újabb verziójú Windows vagy Mac OS operációs rendszerekre épülő számítógépekre.

A Camedia E-20N használata - annak ellenére, hogy rengeteg funkcióval rendelkezik - nagyon egyszerű. Természetesen számos automatikus és manuális beállítási lehetőséget is kínál, amelyek a jól kézre álló gombok segítségével könnyedén elérhetők. A kamera használatát jelentősen megkönnyíti a nagy felbontású, színes TFT LCD kijelző is, amely lefelé 20 fokban, míg felfelé 90 fokban forgatható. A navigációs menü az LCD kijelzőn jól áttekinthető formában jelenik meg.

Az Olympus tervei szerint a Camedia E-20N októberben fog piacra kerülni, és várhatóan 1999 dollárért (560 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!