Csabi

Három új digitális fényképezőgép

Az Olympus egy, míg a Panasonic két új digitális fényképezőgép fejlesztését fejezte be. Ezek között 2 illetve 4 megapixeles modellek találhatók meg. Mindkét cég igyekezett úgy kialakítani az új kamerákat, hogy azok a könnyű kezelhetőség mellett jó minőségű fényképek készítését tegyék lehetővé.

Az Olympus a legújabb, 4 megapixeles digitális fényképezőgépével a Camedia termékcsaládját bővítette ki. Az új, Camedia C-40Zoom nevű kamera könnyen hordozható, hiszen mindössze 8,9 x 7 x 4,5 centiméter nagyságú, és körülbelül 200 gramm súlyú. Ez egyben azt is jelenti, hogy a C-40Zoom kategóriájában a cég legkisebb és legkönnyebb digitális fényképezőgépe. Egy 4,13 megapixeles CCD található meg benne, és a 2,8x digitális zoomolást támogatja. Az 1,5 colos TFT LCD kijelző nagymértékben megkönnyíti a hatékony fényképezést. A fényképek maximális felbontása 3200 x 2400 pixel lehet, míg a legkisebb felbontású üzemmódban 640 x 480 pixeles képek készíthetők. Lehetőség van rövidebb videok felvételére is. A kamera a Smart Media memóriákat támogatja, és az USB interfésszel kompatibilis, amelyen keresztül könnyedén csatlakoztatható a számítógéphez. A Camedia C-40Zoom várhatóan október közepétől lesz elérhető, és körülbelül 830 dollárba (230 000 forintba) fog kerülni.


A Panasonic is egyre jobban odafigyel a digitális fényképezőgépek fejlesztésére. Ezt jól mutatja, hogy a cég két újabb kamerát is bemutatott. Ezek a Lumix termékcsaládhoz tartoznak. Az egyik új modell egy 2 megapixeles CCD tartalmaz, míg a másik fényképezőgép 4 megapixeles. Az előbbi típus 425 dollárba (120 000 forintba), míg az utóbbi 765 dollárba (215 000 forintba) fog kerülni. Mindkét új kamera októberben kerül majd piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!