Csabi

HP számítógépek Windows XP-vel

A számítógépgyártók már nagyon várják, hogy a Windows XP operációs rendszerre épülő számítógépeiket piacra dobhassák. Ennek oka, hogy jelentősebb forgalomnövekedésre számítanak az új operációs rendszer révén. Az IDC legutóbbi felmérése szerint 2001-ben a PC eladásokban akár 1,6 százalékos csökkenés is bekövetkezhet. Ezért érthető a számítógépgyártók azon törekvése, hogy a Windows XP segítségével szeretnének minél több PC-t eladni.

A Microsoft hivatalosan október 25-én fogja kiadni a Windows XP végleges verzióját. Azonban a cég engedélyezte a számítógépgyártóknak, hogy már szeptember 24-től elkezdjék forgalmazni azokat a PC-iket, amelyekhez már az új operációs rendszer tartozik. Természetesen ezzel a lehetőséggel a legtöbb gyártó él is. Így például a Dell, a Gateway és a Hewlett-Packard is készül az új számítógépek bemutatására. A szakemberek azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy inkább várják meg azoknak az asztali számítógépeknek a megjelenését, amelyekre már a Windows XP-t telepítik a cégek, mert például a Windows Me utólagos frissítésével esetleg problémák lehetnek.

A Hewlett-Packard új, Pavilion 7935 típusú számítógépére már a Windows XP kerül. Ez a konfiguráció az 1,3 GHz-es AMD Athlon processzorra épül. Emellett többek között 128 MB SDRAM memóriát, egy 40 GB kapacitású merevlemezt és egy 8X CD-RW meghajtót is tartalmaz. A Pavilion 7935 várhatóan 750 dollárba (210 000 forintba) fog kerülni. Ennél a konfigurációnál 200 dollárral kerül majd többe a Pavilion 7955, amely az 1,5 GHz-es Intel Pentium 4 processzorra épül, és 256 MB SDRAM memóriát, egy 32 MB-os nVidia TNT2 M64 grafikus kártyát, egy 40 GB kapacitású merevlemezt valamint egy 16X DVD meghajtót tartalmaz. Az USB perifériák mellett az IEEE 1394 interfészes hardvereszközöket is támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!