JohnnyCage

A Windows XP nem támogatja a Bluetooth-t

A Microsoft hamarosan megjelenő Windows XP operációs rendszere nem fogja támogatni a Bluetooth nevű vezetéknélküli összeköttetési technológiát. Az új Windows változat ugyanakkor támogatja a Bluetooth rivális 802.11 szabványt.

Nemsokkal azután, hogy a redmondi szoftveróriás Microsoft bejelentette, hogy az október 25-én megjelenő új Windows változat nem fogja támogatni a Bluetooth technológiát, a társaság vezetői közölték, hogy a rivális 802.11 támogatása be lesz építve a Windows XP-be.

A megfigyelők szerint a Windows XP Bluetooth támogatásának hiánya további előnyökhöz juttatja az egyébként is sikeresebb 802.11 vezetéknélküli LAN technológiát, amelyet támogat a Microsoft új operációs rendszere. "A Microsoft megpróbálja kényelmesebbé tenni a perifériák alkalmazását, és amennyiben a 802.11 vezérlőprogramja már a számítógépen lesz, az ilyen eszközök telepítése leegyszerűsödik, ami a technológia előnyére válhat a népszerűség terén" - mondta Nathan Brookwood, az Insight64 vezető elemzője. A Windows korábbi változatai számos USB alkalmazáshoz nem tartalmaztak eszközvezérlő programokat, amely elégedetlenséget váltott ki a felhasználókból. Brookwood szerint a Microsoft ezért a jövőben jobban odafigyel a szükséges vezérlőprogramok meglétére.

Brookwood úgy véli, a Bluetooth nem eléggé kiforrott technológia ahhoz, hogy a Microsoft eszközvezérlőt készítsen hozzá. "A USB-vel felmerült problémák után a Microsoft immár szigorúbb teszteknek veti alá az eszközöket, mielőtt drivert készítene hozzájuk." Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a Bluetooth eszközök nem lesznek használhatóak a Windows XP alatt: A szoftveróriás az XP kiadását követően a letölthető frissítésekben ki fogja adni a Bluetooth eszközvezérlőket, amint a technológia átfogó tesztjei befejeződnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!