JohnnyCage

Az ACER is bejelentette Ultra ATA-133-alapú chipkészletét

A tajvani ACER Laboratories Inc. (ALi) a napokban bejelentette, hogy a társaság új chipkészletei támogatni fogják a Maxtor Ultra ATA-133 IDE interfész szabványát.

Az ALi a közelmúltban csatlakozott a Maxtor Corp.-féle "Fast Drive" és "Big Drive" technológiák támogatóinak köréhez, így csak idő kérdése volt, hogy a társaság mikor jelenti be az új szabványokat támogató alaplapi chipkészletét. A SiS és VIA Technologies társaságok nemrégiben szintén bejelentették, hogy alkalmazni fogják az új technológiát eszközeikben, az Ultra ATA-133 ezért immár mindhárom tajvani chipset gyártó támogatását élvezi.

Az új ALi M1535D+ típusjelű Southbridge chipkészletbe a társaság hivatalos közleménye szerint már implementálva lesz a Maxtor Ultra ATA-133 szabványához illeszkedő vezérlő csakúgy, mint a 137 GByte-nál nagyobb kapacitású merevlemezek kezeléséhez szükséges technológia. Chin Wu, az ALi elnöke elmondta, hogy az új Ultra ATA-133 szabvány a jelenlegi Ultra ATA-100-nál 1,3-szer nagyobb átviteli sebesség elérését teszi lehetővé a merevlemez és az alaplapi chipkészlet között. "Az új Ultra ATA-133 szabvány technológiai áttörése lehetővé teszi, hogy a merevlemez és a memória között a jövőben is gördülékeny adatkommunikáció follyon" - mondta Wu. "Az ALi, amely szorosan együttműködik a Maxtorral optimista, és reméli, hogy az Ultra ATA-133 általánosan elfogadott szabvánnyá válik a PC iparban."

Az ACER ALi M1535D+ chipkészlete az Ultra ATA 66/100/133 szabványok támogatása mellett többek között olyan funkciókat foglal magába, mint az integrált Super I/O és audiórendszer, a szoftveres modem, a billentyűzetvezérlő, és a Fast Infrared (FIR) vezérlő.

Az ACER Labs. ALi M1535D+ pontos megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!