JohnnyCage

Ijesztget az Intel?

A tajvani VIA Technologies szerint az Intel úgy próbálja megtorpedózni a társaság P4X266 Pentium 4-DDR chipkészletét, hogy félelmet és bizonytalanságot gerjeszt a chipset potenciális vevői között.

"Nem értünk egyet az efféle ijesztgetési taktikákkal, amellyel az Intel a PC iparban alkalmaz marketing célokkal" - mondta a VIA marketing igazgatója, Richard Brown. "Az Intelnek nyíltan állást kellene foglalnia, és hivatalos sajtóközleményeken keresztül kellene kommunikálnia, nem titokban megfenyegetni a partnercégeket, és a kétség magjait ültetni szerte a piacon."

A VIA nagy reményeket fűz a P4X266 DDR-Pentium 4 chipkészletéhez, amelyet a társaság a közelmúltban adott ki, s bár az Intel nem adott Pentium 4 licenszet a társaságnak, a VIA annyit fog szállítani belőle az alaplapgyártóknak, amennyit azok rendelnek. A VIA megjegyzéseire Chuck Mulloy, az Intel egyik szóvivője elmondta, hogy "A mi álláspontunk továbbra is az, hogy a VIA-nak nincsen megfelelő licensze, hogy Pentium 4 kompatibilis eszközöket adjon ki. Ugyanezt mondtuk a partnercégeinknek is, amelyek ezt kérdezték." Mulloy arról nem kívánt beszélni, hogy az Intel pert fog-e indítani a VIA ellen a chipkészlet miatt. A szóvivő szerint az Intel az ATI Technologies-nek, az ACER Labs. Inc.-nek (ALi) és a Silicon Integrated Systems-nek (SiS) adott Pentium 4 licenszt.

Az Intel licensz hiánya azonban távoltarthatja az alaplapgyártókat a VIA chipkészlettől. Jade Hung, a tajvani alaplapgyártó Micro-Star International (MSI) pénzügyi menedzsere elmondta, "az összes tajvani gyártó szállít i845 Brookdale-alapú Pentium 4 alaplapokat". Ami a VIA chipkészletet illeti, "készen vagyunk az alaplap kifejlesztésével, de szállítások csak akkor várhatóak, ha valóban nagy igény lesz a megoldás iránt."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fatality #7
    Ló: Te baromi jól informált ember vagy úgy látom. Irj levelet az Intel-nek és mondd el nekik, hátha elfelejtették. Még lehet hogy jutalmat is kapsz tőlük, amiért még pereskedés elött időben felhívtad a figyelmüket erre.

    Utálom amikor láma senkiházi tudatlan emberek elkezdenek okoskodni.
  • Mr_Rob #1
    Háát igen, ez az Intel! Miért nem küld verőgyerekeket a VIA főnökéhez?