JohnnyCage

Motorola, Nextel: Billentyűzet mobilokhoz

[InfoWorld] A többek között mobiltelefonokat gyártó Motorola Inc. a Think Outside-dal közösen kifejlesztett egy teljes méretű hordozható billentyűzetet mobiltelefonokhoz, jelentették be a társaságok tegnap.

Az iBoard elnevezésű, laptop billentyűzet méretű eszközt elsősorban a mobiltelefont alkalmazó dolgozóknak szánják a gyártók, derült ki a Motorola sajtóközleményéből. A Think Outside által kifejlesztett, Motorola márkanévvel ellátott billentyűzet egyelőre a Nextel Communications mobilhálózatának felhasználói számára lesz elérhető.

Jonathan Eunice, az Illuminata egyik vezető elemzője úgy véli, a piacon ez az első hasonló eszköz mobiltelefonokhoz. Az iBoard jelenleg a Motorola i85 és i50sx telefonjaival használható, de a hírek szerint kompatibilis lesz a társaság jövőbeli eszközeivel is. A felhasználók az iBoard segítségével e-maileket szerkeszthetnek, böngészhetik a világhálót, valamint információt vihetnek be a telefonba. A nyitott állapotban 35 x 13 x 1,9 cm-es eszköz 9 x 13 x 1,9 cm-esre összecsukható a könnyebb szállításért. A billentyűzet a hírek szerint olyan speciális gombokkal is el lesz látva, amelyek a Nextel hálózatáról elérhető szolgáltatások alkalmazását könnyítik meg a mobiltelefon felhasználója számára.


A mobilkommunikációs társaságok keresik az ideális kombinációt a kiegészítők és a képességek között, mondta Eunice. Az új iBoard jelentős lépést jelent a mobil technológiák fejlesztésében, és a felhasználók a jövőben meg fogják gondolni, hogy szükségük van-e külön mobilra és PDA-ra, mondta.

A Motorola mellett egyéb társaságok, mint például az Ericsson is árulnak mobil billentyűzetet, azonban ezek egyike sem teljes méretű eszköz, mondta Eunice. Az új eszköz ára 100 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!