JohnnyCage

Nem fog PlayStation 2 készülni Tajvanban

[DigiTimes] Egyes hírek szerint az Egyesült Államok és Japán kormánya arra kérte a Sony-t, hogy a japán elektronikai óriás tervével ellentétben ne telepítse át a PlayStation 2 gyártását Tajvanba. Hogy miért? A PS2 katonai célokra is felhasználható.

Legalábbis ezt állítja a DigiTimes tajvani weboldal meg nem nevezett hírforrásokra támaszkodva. A DigiTimes információi szerint a Sony eleget fog tenni a kérésnek, és felbontja az ASUStek és ACER cégekkel állítólag már megkötött szerződését. A weboldal információi szerint a két tajvani társaságból legalább az egyikkel biztosan szerződést bontott a Sony. A hírek szerint mindkét tajvani gyártó, az ACER és az ASUStek is még ebben a hónapban megkezdte volna a PlayStation 2 játékkonzolok gyártását a Sony számára. A korábbi terv szerint a gyártók kezdetben egyenként havi 3-400 ezer játékkonzolt készítettek volna a Sony-nak.


Az Egyesült Államok és Japán kormányának a hírek szerint egészen pontosan a Sony játékkonzol DVD képességei miatt akadt problémája a gyártás Tajvanba telepítésével. Az egyelőre nyitott kérdés, hogy az átadandó DVD technológiák miként lehetnek ártalmasak az USA és Japán számára. Lehetséges azonban, hogy a DVD specifikáció CCS (Content Scrambling System - Tartalomtitkosítási rendszer) rendszerének bizonyos részei képviselik azt a bizalmas információt, amelyet az USA és Japán nem szeretne Tajvan birtokában látni annak titkosítási képességei miatt.

Tavaly márciusi kiadása óta a Sony mintegy 10 millió PlayStation játékkonzolt adott el világszerte. Bár a Sony a kezdeti nehézségeken már túlvan, a társaság gyártási kapacitása még most sem elegendő az óriási igény kielégítésére. Mivel a rivális Xbox hamarosan megjelenik, a társaságnak kritikussá vált a gyártási problémák kiküszöbölése. Az ACER és az ASUStek cégek jó minőségben, de emellett viszonylag alacsony áron tudták volna előállítani a konzolokat, azért esett rájuk a Sony választása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rincewind #22
    Ehhhhehe
    A felső kép tényleg egy szar PS2-őn készült!
    Meg lehet keresni a képet az IGN-en!
    lol, hülye fasszopó konzolosok :)))))))))
  • ixyon #21
    strategia nincs. ps2on. a felbonts nem a PS2tol fugg, mert az eppen tobbet is tudhatna, csak a TVd nem komalna a dolgot.
    es sebessegben meg mit akarsz? egy 750 megahertzes CISC procit osszevetni 1 128bites RISCel? te hulye vagy. meg ha beleteszel 1 GF3mat akkor is keves lenne.
  • ixyon #18
    rince te segg!
    ha mar valamit nem birsz, akkor azt privat magadban tedd, es ne idegelj masokat ok?
    az mind a 2 kep PCn keszult, csak az 1ik kozelebb, mint a masik. ezt ugy hivjak, hogy MIPmappink, egyik sem PS2es. hulyegyerek
  • CSOCSO #17
    mind a kettő gusztustalan szar!!hasonlitsd össze ezt az MGS 2 vel!!!na csá!
  • Bith #16
    Igaziból asszem az szokott lenni az ilyen "katonai célokra" duma mögött, hogy a RISC prociját elvileg fel lehet használni rakéta irányításra, vagymi.
  • Bith #15
    CCS? Hehhe. Ez rossz duma, mivel az annyira jó titkosítás, hogy 5 perc alatt fel lett törve anno...
  • ixyon #10
    hat az, hogy a PS2 garfikajat osszevetni 1 kozepkategoriaju szamitogeppel!
    hat tod mit? probald ki a PS2ot 1 jobb jatekkal, es utana ismeteld el ezt a kijelentesedet, mert akkora hulye vagy, mint a seggem, meg itt mindenki, mert azt sem tuggya, hogy mit, csak neki nincs olyan, es ezert sziggya, muint a szat. jo magytar szokas. fogaggyunk, ha neked islenne, nem szidnad.
    hulyegyerekek
  • Lacc #2
    HÁÁÁÁÁ HÁÁÁ HÁÁÁ!! Méghogy katonai célokra! Beszarok! Egy bóvli konzol DVD-technológiája??? Mi abban olyan nagy szám? Volt már egy ilyen katonai célokra izé, kettő már nem lesz sok egy kicsit? Na mibe, hogy ez is csak egy idióta reklám, hogy a sok nyomorék konzolos úgy érezze, hogy a vacak csodaládájával SZUPERTITKOS információk birtokába juthat! Húúúúúú! Rohanok is a boltba venni egyet, mert ezt nem bírom ki!
  • xtaki #1
    ez szerintem nevetseges