Mikeyy

Sucks.com: ahol bárkit lehet szidni

Michael Bloomberg nem tudta megállítani Dan Parisit. A Lockheed Martinnak sem sikerült a dolog, és több száz más társaság még meg sem próbálta. Parisi, aki egy New Jersey-ben található kis irodában dolgozik, és mostanában egyre fontosabb szerepet játszik az internetes címekről szóló vitákban. Kedden megnyerte a jogokat a MichelBloombergsucks.com domain névhez - amely egyébként 1999 óta a tulajdonában van - annak ellenére, hogy a New York-i polgármesteri hivatal meg akarta akadályozni ebben.

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - az internetes címek kiosztásával foglalkozó nonprofit nemzetközi szervezet) amely egyébként felügyeli a hasonló vitás eseteket szintén tehetetlen volt. Ha az ICANN egy eltévedt hajó a domain név regisztráció tengerén, akkor Parisi az alant köröző cápa. Parisi az egyik legnagyobb kritikusa a sokat becsmérelt szervezetnek, és csak akkor jön a felszínre, amikor az egyik általa bejegyzett domain, mint például a MichaelBloombergsucks.com veszélybe kerül.

A mai napig olyan többek között olyan címeket jegyzett be, mint például a NYTimessucks.com, a Giulianisucks.com, a Pepsisucks.com, a TacoBellsucks.com, a Nikesucks.com, az NBAsucks.com, az AceHardwaresucks.com, az OprahWinfreysucks.com, a HomeDepotsucks.com, a RalstonPurinasucks.com, és ne feledkezzünk meg a több mint 600 hasonló címről sem.

Ha valaki begépel egy Parisi által bejegyzett "sucks" címet, akkor rögtön a Sucks.com-ra kerül, ahol több száz fórumot talál különböző személyek vagy társaságok szidására. Lehet szidni Bush-t a kormánnyal kapcsolatos fórumban, lehet szidni a Netscape-et a Netscape sucks fórumban, lehet szidni Jennifer Lopezt a Jennifer Lopez sucks fórumban, de ha valaki nem találja meg az általa keresett személyt vagy társaságot a listán, akkor külön témát nyithat neki.

Parisi eddig 100 ezer USD-t költött a "sucks" domain nevek bejegyzésére, és ennél valamivel kevesebbet ezek megvédésére. Erre jelenleg a pénzt főleg a WhiteHouse.com címen üzemeltett, igen népszerű pornóoldalából szerzi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #6
    everybodysucks.com nincsen ??
    :-))