Csabi

4,1 megapixeles kamera az Olympustól

Az Olympus digitális fényképezőgépeket magába foglaló CAMEDIA termékcsaládja - köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek - egyre népszerűbbé válik a piacon. Különösen igaz ez a C szériás kamerákra, amelyek minőségét és hatékonyságát már több díjjal is jutalmazták. A cég úgy határozott, hogy a C szériát egy csúcskategóriás, digitális fényképezőgéppel bővíti ki. Ebből mindjárt az is következik, hogy az új készüléket elsősorban a professzionális fényképezéshez fejlesztette ki. Erről egyébként a nagy teljesítmény és a funkcionalitás is árulkodik.

Az új, elegáns, fekete színű CAMEDIA C-4040 ZOOM digitális kamera teljesítményének megalapozója a 4,1 megapixeles CCD, amelynek segítségével nagy felbontású képek készíthetők. Az úgynevezett Super Bright lencsék 3-szoros optikai zoomolást tesznek lehetővé. Ezenkívül azonban 7,5-szeres digitális zoomolásra is lehetőség van. Természetesen az Olympus számos képminőséget javító technológiát és eszközt is alkalmaz az új kamera esetében. Ezek között vannak a C szériánál már megismert megoldások, de vannak újdonságok is. Ilyen például az a rendszer, amelynek segítségével a képélesség és a kontraszt precízen beállítható. Ennek köszönhetően a fényképek tiszták, élesek és valósághűek lesznek.

A CAMEDIA C-4040 ZOOM nagyon sok paraméter beállítását teszi lehetővé automatikusan és manuálisan is. A gazdag beállítási lehetőségek ellenére a kamera használata egyszerű. A vezérlő gombok kényelmesen elérhetők. A felhasználóbarát menü segítségével a különböző üzemmódok és paraméterek gyorsan és egyszerűen kiválaszthatók. Az üzemmódok között az egyik legérdekesebb a QuickTime Movie mód, amely 120 másodpereces video felvételét teszi lehetővé hanggal együtt.

A CAMEDIA C-4040 ZOOM a számítógéphez USB interfészen keresztül csatlakoztatható. Kompatibilis a Windows Me, a Windows 2000 és a MacOS operációs rendszerekkel. A kamera mellé a vásárló kap többek között egy 16 MB-os SmartMedia memóriakártyát, egy akkumulátort, egy USB kábelt valamint a CAMEDIA Master és az Adobe Photoshop LE szoftvereket. A CAMEDIA C-4040 ZOOM augusztustól lesz elérhető, és körülbelül 1100 dollárért (330 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!