Csabi

Elkezdődött az Office XP árusítása

A Microsoft először Új-Zélandon kezdte el a legújabb, Office XP irodai szoftvercsomagjának árusítását.

A Microsoft Office szoftvercsomagjának kiemelkedő jelentősége van a cég többi terméke között. Ennek egyik és talán legkézenfekvőbb oka, hogy a Microsoft összes bevételének jelentős hányada az Office eladásokból származik. A másik ok, hogy az Office XP egyike annak a három legfontosabb Microsoft terméknek, amelyek idén jelennek meg a piacon. Az Office XP mellett nagy hangsúlyt kap az október 25-én bemutatkozó Windows XP operációs rendszer és a november 8-án megjelenő Xbox is.


Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója Bill Gates társaságában

Michael Silver piaci elemző szerint a Microsoftnak nem lesz túl könnyű dolga, amikor az új programcsomagját kell értékesítenie. Ennek magyarázata, hogy a nagyobb cégek még nem igazán mutattak különösebb érdeklődést az Office XP iránt. Továbbá sok felhasználó még mindig az Office 97-et használja, és ráadásul többségük nem is tartja szükségesnek az új szoftver beszerzését.

A szakemberek nagyon megosztottak abban a kérdésben, hogy az Office XP mennyi jól használható újdonságot tartalmaz. Annyi biztos, hogy a felhasználóknak kell eldönteniük azt, hogy az új funkciókat és megoldásokat ki tudják-e használni, és ezek kedvéért megéri-e frissíteniük a meglévő Office szoftvercsomagjukat. A Microsoft mindenesetre hangoztatja, hogy az Office XP az eddigi legkiemelkedőbb Office verzió.

Néhány újdonságot azért mindenképpen érdemes megemlíteni. Az új megoldások és funkciók egy jelentős része a hatékony csoportmunkát segíti elő. Másik részük magát az irodai munkát és az ezzel összefüggő feladatok elvégzését könnyíti meg. Az otthoni felhasználók számára is jól használható lesz például a beépített beszédfelismerő rendszer, amely diktálás útján biztosít lehetőséget a dokumentumok elkészítésére. Ugyan ennek az eszköznek a jövőben még sokat kell majd még fejlődnie, de már most is gyorsabbá teszi a szövegbevitelt. Mindennapi használat során hasznos lehet még többek között a dokumentumhelyreállító funkció is.


Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az Office XP bemutatóján

Az Office XP három verzióban érhető el. Mindháromban megtalálható a Word 2002, az Excel 2002, az Outlook 2002 és a PowerPointot 2002. A Professional verzióhoz tartozik még az Access 2002, míg a Developer változathoz a FrontPage 2002-t is megkapja a vásárló. Az Office XP Standard verziójának ára 479 dollár (140 000 forint), míg az upgrade változatért 239 dollárt (71 000 forintot) kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szilasz #11
    Azon röhögök, hogy most jelent meg. No igen, csak egy igen híres magyar warez siteon, úgy kéthónapja javába fennvolt. Ráadásul nem is beta. S igen. A "Dizájn"-on kívól is vannak benne újdonságot. Kis aprsóságok, melyek kellemesebbé teszik (s gyorsabbá) az ember munkáját. Két szóval: Jó cucc.