SG.hu

A YouTube korlátozza a tizenévesek fitneszről és testsúlyról szóló videóknak való kitettségét

A YouTube korlátozni fogja a tizenévesek kitettségét az olyan videóknak, amelyek egy bizonyos fittségi szintet vagy fizikai megjelenést népszerűsítenek és idealizálnak - jelentette be a vállalat. A védintézkedést először tavaly indították el az Egyesült Államokban, most pedig világszerte bevezetik a tizenévesek számára.

A bejelentésre azért került sor, mert a YouTube-ot az elmúlt néhány évben kritikák érték, amiért potenciálisan károsíthatja a tizenéveseket, és olyan tartalmaknak teszi ki őket, amelyek táplálkozási zavarokra ösztönözhetnek. A YouTube által korlátozandó tartalomtípusok közé tartoznak azok a videók, amelyek a fizikai tulajdonságokat hasonlítják össze, és bizonyos fittségi szinteket, testalkatokat és testsúlyt idealizálnak. A YouTube korlátozni fogja az olyan videóknak való kitettséget is, amelyek „társadalmi agressziót” mutatnak be, érintkezés nélküli verekedések vagy megfélemlítés formájában.

A Google tulajdonában lévő platform megjegyzi, hogy az ilyen típusú tartalmak nem biztos, hogy annyira károsak, mint egy-egy videó, de ha a tartalmakat ismétlődően mutatják a tizenéveseknek, akkor problémássá válhatnak. Ennek leküzdése érdekében a YouTube korlátozni fogja az ilyen témájú videók ismételt ajánlását. Mivel a YouTube ajánlásait az határozza meg, hogy a felhasználók mit szoktak nézni és mivel foglalkoznak, a vállalatnak be kell vezetnie ezeket a biztosítékokat, hogy megvédje a tizenéveseket attól, hogy ismételten ki legyenek téve a tartalomnak, még akkor is, ha az megfelel a YouTube irányelveinek. "Miközben a tinédzserek gondolatokat alakítanak ki arról, hogy kik is ők valójában, és milyen normákat állítanak fel magukkal szemben, az idealizált normákat bemutató tartalmak ismételt fogyasztása, amelyek egy irreális belső normát kezdenek kialakítani, egyeseknél negatív hiedelmek kialakulásához vezethet önmagukról” - mondta Dr. Garth Graham, a YouTube globális egészségügyi vezetője egy blogbejegyzésben.

A mai bejelentés egy nappal azután történt, hogy a YouTube bevezetett egy új eszközt, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy összekapcsolják fiókjukat a gyerekük fiókjával, hogy betekintést nyerjenek azok platformon végzett tevékenységébe. Miután a szülő összekapcsolta fiókját a gyerekével, értesítést kap a tinédzser csatornájának aktivitásáról, például a feltöltések és a feliratkozások számáról. Az eszköz a YouTube jelenlegi szülői felügyeletére épül, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy az online szolgáltatásokhoz való hozzájárulás korhatárát - ami az Egyesült Államokban 13 év - be nem töltött gyermekek felügyelt fiókjait teszteljék. Érdemes megjegyezni, hogy más közösségi alkalmazások, például a TikTok, a Snapchat, az Instagram és a Facebook is kínálnak a fiatal felhasználók szüleihez kapcsolódó felügyelt fiókokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #5
    No meg hátrányos megkülönböztetés!
  • VolJin #4
    Az idealizált testkép fasiszta elhajlás!
  • reptile1313 #3
    Az olyan fergektol, akik alkoholkampanyt csinalnak nyilvan nem kell felteni, kit erdekel,hogy a bor, sor, palinka, vodka, viszki KARCINOGEN, azaz RAKKELTO.
    Az egeszseges eletmodtol viszont meg kell oket vedeni BIZA.
    HOgy hozhatnak dontest 60 alatti IQval? szavazati joguknak sem szabadna,hogy legyen. Ehelyett torvenyeket hoznak, .1 bites AMOBAK? :DDD
  • reptile1313 #2
    Mi lenne igy az orvosok berevel es szegeny gyogyszeripar bevetelevel? Es mi lenne a nyugdijrendszerrel, ha tul sok idos edesanya es edesapa elhetne. Ez ellen TENNI KELL GYEREKEK. Nem vezethetik felre szegeny gyerekeket azzal,hogy vekonyan egeszsegesek lehetnek teljes erteku (pl.: novenyi) etrenden. Etetni kell oket az egeszsegtelen telitettzsiros transzzsiros kazeines sajttal, tejjel, karcinogen hussal es a sok feldolgozott sz.rral,mint nutella, ami tele van szinten telitettzsirban duskalo palmaolajjal, vagy hidrogenezett transzzsiros margarinnal. Hadd vergodjenek,izzadjanak budosen nyaron.
    2024:
    Hamis kep,hogy aki vekony, az egeszseges, aki dagadt, az egeszsegtelen, mert tonkremennek a terdizuletei. Nehogy mar ilyen hamis dolgokat megtudjanak, es kevesebbet fogyasszanak, es rontsak a GDPt.
    Hamis kep,hogy a ferfi az ferfi, a no az no.
    Vigyazni kell meg kell ovni oket, nehogy elessenek attol a lehetosegtol,hogy betegek legyenek, es marekszamra ehessek a gyogyszert. Felhaborito lenne,ha felismernek a sajat lanyukat 80+ evesen. Regen is ugy volt, hogy mindenki beteg, es DAGADT, nehogy maskeppen legyen.
    Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2024.09.06. 11:42:38
  • CommieSlayer #1
    Ja a világ egyik legelhízottabb országában az a legnagyobb veszély, hogy a tinédzserek majd fittnesz videókat néznek. Há nehogymá befolyásolják a kis Tank Arankámat! Arany kis szívecskéje, rosszul érezné magát, mert nagyobb a segge, mint egy kisautónak. Köcsög jútúb!
    Beauty comes in all shapes and sizes!