SG.hu

Két magyar csapat indul az első nemzetközi mesterséges intelligencia diákolimpián

Augusztus közepén Bulgáriában rendezik meg az első Nemzetközi Mesterséges Intelligencia Diákolimpiát (IOAI), amelyen 35 ország 47 csapata méri össze tudását. A versenyen Magyarországot két csapat képviseli.

A szervezők közleménye szerint a diákolimpia, amelyet augusztus 9. és 15. között Burgaszban rendeznek meg, három területre összpontosít: a természetesnyelv-feldolgozásra (NLP), a gépi tanulásra és a gépi látásra. A nemzetközi megmérettetésen a csapatok egy tudományos és egy gyakorlati fordulóban mérik össze tudásukat. Az IOAI felkészítő anyagokat és egy ingyenes online kurzust biztosított a résztvevők számára.

Magyarországot a hazai szponzorok támogatásával két négyfős csapat képviseli. A versenyzőket egy több mint negyven diák részvételével lebonyolított válogatóversenyen választották ki a szervezők. Ezt követően a csapattagok otthoni feladatokat kaptak, valamint felkészülő táborban is részt vettek július 31. és augusztus 3. között Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán. A közlemény szerint a versenyzők kiválogatása, felkészítése és a versenyen való részvétel a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) és az ELTE Informatikai Karának együttműködésével valósul meg. A verseny része a Neumann Társaság tehetséggondozási programjának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!