SG.hu

A 4iG felvásárolja a PR-Telecomot

A 4iG megvásárolja a PR-Telecom Távközlési Zrt. (PR-Telecom) százszázalékos tulajdonrészét, az akvizíció mintegy 250 ezer háztartással, és 55 ezer vezetékes előfizetővel növeli a vállalatcsoport ügyfélbázisát, míg vezetékes infrastruktúrája 3400 kilométer hálózattal bővül - közölte a 4iG magyarországi regionális vezetékes távközlési szolgáltató.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2024. negyedik negyedévében zárulhat. A tulajdonosváltás a PR-Telecom ügyfeleit nem érinti, a szolgáltatásokat a továbbiakban is változatlan formában és a már megszokott minőségben vehetik igénybe. A 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. adásvételi szerződést kötött a regionális távközlési szolgáltató PR-Telecom Zrt. megvásárlásáról. A magyar tulajdonban lévő PR-Telecom saját hálózati infrastruktúrával rendelkezik, televíziós-, internet- és vezetékes hangszolgáltatásai tíz vármegyében, közel kétszáz településen érhetők el.

A PR-Telecom Zrt. 25 éves múltra tekint vissza. Alapítása óta kizárólagos magyar tulajdonban van, jelenleg 160 munkavállalót foglalkoztat. A szolgáltató tíz vármegyében, több mint kétszáz településen kínál kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást, ügyfeleinek száma az elmúlt években dinamikusan növekedett. Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a tranzakció révén tovább erősíthetik vezető szerepüket a vezetékes szolgáltatási szegmensben, egyes területeken pedig az akvizíció kiválthatja az idő- és forrásigényes hálózatbővítési beruházásokat.

A PR-Telecom korábbi tulajdonosai az adás-vételi ügylet lezárását követően is részt vesznek a társaság irányításában. A vezérigazgatói pozíciót a cég jelenlegi igazgatóságának tagja, Szunyoghné Fojt Marina tölti be a tranzakció után, az operatív igazgató pedig Fojt Zoltán marad - tájékoztatott a 4iG. A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, pénteken délelőtt a papír árfolyama 800 forint körül alakult. A 4iG részvényei az elmúlt egy évben 653 forint és 880 forint között mozogtak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!