SG.hu

Ruhákat árult a neten egy szolnoki nő, de a vevőknek nem küldött semmit

Elfogtak a gyulai rendőrök Szolnokon egy nőt, aki hamis online hirdetésekkel mintegy kétszáz embert csapott be - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség a Mátrix Projekt keretében országszerte deríti fel az internetes csalásokat.

Ruhákat, cipőket, hosztesz és szexuális szolgáltatást hirdetett az interneten az a szolnoki nő, akit a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei fogtak el 2024. május 29-én, Szolnokon. Az öccsével együtt állították elő, mert a gyanú szerint 2022-ben és 2023-ban több mint kétszáz embert csaphattak be. A nő az egyik közösségi oldal piacterén jelentetett meg hirdetéseket és a dolgok, illetve szolgáltatások árát előre elkérte. A testvére bankszámláján fogadta az utalásokat, és csak a fizetők töredékének küldött valamit, a legtöbben nem kaptak semmit.

Bizonyos ruhák, cipők fotóját az internetről töltötte le, de előfordult olyan is, hogy a sajátját fényképezte le, és hirdette meg úgy, hogy nem is akarta eladni. Volt, aki legénybúcsúra hívta meg hosztesznek, előre elutalt 25 ezer forintot, de a rendezvény nélküle zajlott le. A 24 éves nő szexuális szolgáltatást is kínált egy erre létrehozott weboldalon. A jelentkezők és fizetők közül volt, akinek teljesített, azonban a legtöbben semmit nem kaptak a pénzükért.

A nő - aki azt mondta a rendőröknek, hogy az idén már nem adott fel hirdetést, mert be akarta fejezni a bűnös üzletelést - a csalásokhoz a testvére bankszámláját használta, magánál tartotta a számlához tartozó bankkártyát is. A férfi állítása szerint semmit nem tud arról, hogy a nővére a számlát bűncselekmény elkövetéséhez használta, és a nevére csalásból származó összegek érkeztek. A Gyulai Rendőrkapitányság a nőt csalás, a férfit pénzmosás bűntettével gyanúsítja és vizsgálja, hogy összesen hány embert vertek át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!