Mikeyy

Az USA kormányának fontos az internetes biztonság

A Fehér Ház bejelentette új tervét az internetes biztonságra és a kritikus infrastruktúra védelmére vonatkozóan, amit év végére talán valóra is váltanak.

A Fehér Ház közleményéből kiderül, hogy a Kereskedelmi Minisztérium kritikus infrastruktúrával foglalkozó irodája a tervvel kapcsolatosan számos minisztériummal és ügynökséggel próbál közreműködni, és már több értekezlet is volt a bank és pénzügy, az elektromos áram, a vasút, az olaj és gáz, az állami és helyi törvénykezés és a telekommunikációs iparok képviselőinek részvételével.

A közleményben az is szerepelt, hogy egy kormányülést követően a kormány eldöntötte, hogy felülvizsgálja az információ biztonsággal kapcsolatos ügyeket, és kijelöltek egy csapatot, amely elkészíti majd a tervet, és átadja a terveket Bush elnöknek. A terv felépítésébe integrálni kell az amerikai nemzeti gazdaság megfelelő megközelítését, a kormányzat és a nemzet internetes biztonságát, és a kritikus infrastruktúra védelmét.

A Gartner Group tavaszi IT kiállításán megjelenteknek Richard Clarke - a nemzetbiztonsági tanács igazgatója - elmondta, hogy a tervet nem csak bürokraták fogják készíteni, ezzel a Clinton kormány által korábban készített tervre próbált utalni. Clarke elmondta, hogy a tervet majd a kormány és a privát szektor írja - az olyan kritikus infrastruktúra tulajdonosai és üzemeltetői, mint például az elektromos áramhálózat, a bankrendszer, a szállítási rendszerek, illetve az infrastruktúra felhasználói.

"A biztonságot bele kell építeni a hálózati infrastruktúrába, nem utólagos elkésett gondolatként hozzáadni azt. A Fehér Ház internetes biztonsággal kapcsolatos kezdeményezése egy mindent átfogó, világszerte elfogadott megoldás lehet, hiszen az Egyesült Államok kormánya minden terület képviselőivel együtt dolgozik, így könnyen megtalálhatják a legjobb technológiát a biztonsági problémák megoldására" - nyilatkozta William Malik, a Gartner biztonsági alelnöke és kutatási igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!