Mikeyy

Linux a Playstation2-n

A Linux felhasználók követelésének engedve a Sony bejelentette, hogy egy olyan kiegészítő csomag kiadását tervezi, amely lehetővé teszi a Linux operációs rendszer futtatását a Playstation 2 játékkonzolon.

Yuko Takano - a társaság szóvivője - nyilatkozata szerint a kiegészítő júniustól vásárolható meg, azonban csakis Japánban. Nem zárta ki azonban a lehetőséget, hogy a jövőben esetleg a nemzetközi piacra is kikerülhet a termék. A Playstation2 Linux csomag béta változatának tartalma egy DVD lemez, egy merevlemez egység, egy USB csatlakozóval rendelkező billentyűzet, és egy VGA adapter. Kezdetben 1000 csomag eladását tervezik a SCEI Playstation.com weboldalán keresztül, de ha komoly igény mutatkozik rá, akkor növelni fogják ezt a számot. A kiegészítő csomag ára várhatóan 200 USD körül lesz.

A Playstation2 2000 márciusában történt megjelenése óta vonzó platform a Linuxos közösség számára, mert a játékszoftvereket jó minőségű képpel és hanggal, emellett nagy sebességgel képes futtatni. "Az idén egy rendezvényen sikerült beszélgetnem Kutaragi úrral - Ken Kutaragi, a SCEI elnöke és ügyvezető igazgatója - és elmondtam neki, hogy nagyon szeretem a Playstation 2 konzolt, de a hozzá készült játékok unalmasak" - nyilatkozta Masami Ogoshi a Japán Linux Szövetség elnöke.

Ogoshi elmondta, hogy amikor Kutaragi-nak arról beszélt, hogy sokkal érdekesebb és izgalmasabb játékszoftvereket tudna készíteni, ha a Playstation2 támogatná a Linuxot, akkor Kutaragi azt mondta, hogy ehhez külső nyomásra is szükség van, ugyanis a társaság már elkészítette a terméket, de egyelőre visszatartja a megjelentetését. "Ezért egy mozgalmat indítottunk a Playstation2-ben rejlő lehetőségek teljes mértékű kihasználásának érdekében. Linux operációs rendszerrel nagyon sok mindenre képes ez a konzol, nem csak játékszoftverek futtatására" - tette hozzá. A Playstation2 Linux operációs rendszert történő támogatásáról szóló kérvényt februárban indították útnak, és május 4.-ig 7 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük a Linux rajongóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #14
    Hehe Microfos!
  • MuERTe #11
    van ilyen gép:)
    imac a neve:))))
  • Szilasz #10
    Nem tom. Szerintem elöbb utób kijön hozzá az egér, a billentyűzet, s hol vagyunk? A kellő softverek birtokában van otthon egy konstans teljesítményű gépünk, mely mindenre jó, s minden úgy fút rajta, ahogyan azt megirták. Nekem erről a régi Spectrumos, Commodoros idő jutnak eszembe.
    Egyszer hallottam, hogy a PC ki fog hallni. Hát amilyen túlbonyolított egy találmány, lehet nem is sajnálnám ha egy kicsit visszafejlődnénk arra a szintre, amire a konzolok már indulásból eljutottak. Teljesítményüknek konkrét határai vannak, s csak be kell dugni a 220/110 V-ba s már megy is. Kapásból játszok, vagy dolgozok... S a lényeg: Nulla pöcsölés... Szép álom, de várom.
  • Gabo #3
    Csak azt tudnám, ez után, hogy fogják beadni az EU és az USA vámosainak, hogy ez nem számítógép. Pont ezért (is) voltak problémák az europai értékesítés megkezdésével.