Franczy

MS Office XP: előfizetéses rendszer nélkül?

[CNet] A Microsoft cég úgy döntött, hogy egyelőre mégsem vezeti be az újgenerációs irodai szoftvercsomag, a Micorosoft Office XP előfizetéses rendszerben történő használati lehetőségét.

Ezt a meglepő döntést alig egy hónappal a szoftver hivatalos, május 31-i megjelenését megelőzően, valamint pár nappal a Dell Computer számítógépek Office XP-vel való ellátása után hozták meg a cég vezetői.
"A Microsoft Office XP előfizetéses rendszerben történő bérlési lehetőségét az Egyesült Államokban idén már biztosan nem vezetjük be. Az igazsághoz tartozik, hogy a világ bizonyos részein a szoftver megjelenésével egyidőben mégis beindítjuk az előfizetéses szolgáltatást. Az ügyben érintett országokban az előfizetéses Office XP-vel kapcsolatos bejelentésekre csak később kerül sor." - nyilatkozta a Microsoft cég szóvivője.

A szakértők meglepődve vették tudomásul, hogy a Microsoft egyelőre nem vezeti be széles körben az Office XP előfizetéses szolgáltatásait, hiszen ez egy kiváló tesztet jelentett volna a cég számára, ugyanis a Microsoft jövőre tervezi a .Net termékcsalád piaci bevezetését, melynek tagjait a cég elsősorban mint szolgáltatásokat szeretné majd forgalomba hozni, vagyis előfizetéses alapon lehetni ezeket a szoftvereket igénybe venni. Chris LeTocq, a Guernsey Research piackutató cég szakértője szerint érthetetlen, hogy a Microsoft miért hagyta ki ezt a kiváló tesztlehetőséget, hiszen az Office XP előfizetéses rendszerének idén történő beindítása révén óriási tapasztalatokra tehetett volna szert a Microsoft.

Szakértők szerint kétséges, hogy a Microsoft legfőbb bevételi forrását jelentő Office új verziójának közelgő megjelenése mennyire lesz majd sikeres, hiszen mint köztudott, a PC-s iparban már hosszabb ideje gazdasági hullámvölgy tapasztalható. Az Office XP lesz egyébként a szoftveróriás idei első komolyabb szoftvere, melyet aztán várhatóan október 29-én követ majd az újgenerációs operációs rendszer, a Windows XP. Az idei év végén még egy nagy Microsoftos durranás megjelenése várható, ami nem más, mint a cég első játékkonzolja, az Xbox, melynek óriási reklámkampányt szervez világszerte a Microsoft.

A legutóbbi felmérések szerint egyébként a felhasználók több mint 60 százaléka még mindig az Office 95-öt, vagy az Office 97-et használja, vagyis a legtöbb felhasználó nem tart igényt az Office 2000 szolgáltatásaira sem, így kérdéses, hogy mekkora igény mutatkozik majd az Office XP után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Emmerich #23
    gulasoft: igen! igen! igen! Erre nagyon kevesen gondolnak! És itt van a kutya elhantolva! A userek 90%-ának több mint elég az Office 4.2.... Bár igazábol a fejlesztéseknek most kezd igazán létjogosultsága lenni, de csak a hálozatok ilyen nagymértákű elterjedése miatt...
  • Bith #19
    Ahh, hülyén írtam bocs :)). Tehát:
    "...a Maya for Linux, ami már PC-n is a legjobb."
    Ehelyett ezt akartam írni: ...a Maya for Linux, ami már Windows-on is a legjobb.
  • Bith #18
    Lightwave ugyan télleg nincs, de most jött ki a Maya for Linux, ami már PC-n is a legjobb. Ne érts félre a lightwave is nagyon jó, nem azt adom le, csak a Maya azért "kicsit" combosabb.
    Úgy tudom a Photoshop-ra is van megfelelő Linux-os alternatíva (kár, hogy nem ugrik be a neve, pedig windows-ra is létezik....na mind1, majd egy okosabb ideírja, vagy én, ha közben beugrik).
  • KaanGr #14
    RJ: :D
  • KaanGr #12
    Hory123: nevetseges vedekezes.
  • odin #2
    Igy van! Nagyon keves olyan M$ termek van, amelyre nem lehet talalni esszeru alternativat (akar ingyen is)! Mar a harwareeit sem erdemes megvenni, mert van jobb... XBox?!? NO COMMENT!!! ;-|