SG.hu

Havi 39 dollárért a GitHub programoz helyettünk

A GitHub bejelentette a Copilot Enterprise általános elérhetőségét, a nagyvállalatoknak szánt kódkiegészítő eszközének és fejlesztőközpontú chatbotjának fizetős verzióját.

A Copilot Enterprise tartalmazza a meglévő Business csomag összes funkcióját - beleértve a szerzői jogi perek elleni védelmet -, és mindezt számos, a nagyobb csapatok számára létfontosságú jellemzővel egészítik ki. A cég a szervezet belső tudásbázisára való hivatkozás lehetőségét emeli ki. A Copilot mostantól a Microsoft Bing keresőmotorjával is integrálódik (jelenleg béta verzióban), és hamarosan a felhasználók a Copilot modelljeit a csapat meglévő kódbázisára alapozva is finomhangolhatják. Ennek köszönhetően egy csapat új fejlesztői például megkérdezhetik a Copilotot, hogyan kell valamit a felhőbe telepíteni, és a szervezetük folyamatára szabott választ kaphatnak. A GitHub szerint sok fejlesztő számára nem feltétlenül a kódbázis megértése a produktivitás legnagyobb akadálya egy munkahelyváltás során, hanem a különböző folyamatok megértése - bár a Copilot nyilvánvalóan segíthet a kód megértésében is.

Sok csapat már ma is a GitHub tárolókban tartja dokumentációját, így a Copilot viszonylag könnyen át tudja látni azt. Sőt, ahogy Thomas Dohmke, a GitHub vezérigazgatója elmondta, mivel a GitHub maga is gyakorlatilag minden belső dokumentumát a szolgáltatáson tárolja - és nemrég minden alkalmazottjának hozzáférést adott ezekhez az új funkciókhoz -, néhányan már nem mérnöki kérdésekre is használják a szolgáltatást, és például a szabadságolási irányelvekről kezdték el kérdezni a Copilotot.

Dohmke elmondta, hogy az ügyfelek már a Copilot első napjaitól kezdve kérték ezeket a funkciókat a belső információkra való hivatkozáshoz. "A fejlesztők a szervezeteken belül nagyon sok mindent másképp csinálnak, mint otthon vagy egy nyílt forráskódú környezetben, abban az értelemben, hogy a szervezeteknek van egy folyamatuk vagy egy bizonyos könyvtáruk, amit használniuk kell. És sokuknak vannak olyan belső eszközeik, rendszereik és függőségeik, amelyek kívülről nem érhetők el" - jegyezte meg. A Bing integrációt illetően Dohmke megjegyezte, hogy egyelőre ez a funkció csak az Enterprise verzióban érhető el.


A költségessége miatt szigorúan vállalati funkció marad a finomhangolás. "Lehetővé tesszük a vállalatok számára, hogy kiválasszanak egy sor tárolót a GitHubon, majd ezeken finomhangolják a modellt" - magyarázta Dohmke. "A saját kódbázisukat felhasználva egy optimalizált modellt generálunk számukra, amelyet aztán a Copilot forgatókönyveikben használhatnak." Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez azt is jelenti, hogy a modell nem lehet naprakész, de állítása szerint azok az ügyfelek, akik már tesztelik ezt a funkciót, jelentős javulást tapasztalnak. Ez különösen igaz azokra a csapatokra, amelyek olyan kódbázisokkal dolgoznak, amelyek nem olyan széles körben használt nyelveken íródnak, mint például a Python és a JavaScript, vagy olyan belső könyvtárakkal, amelyek nem léteznek a szervezeten kívül.

Az automatikus kitöltés funkció jelenleg a GPT 3.5 Turbón fut, a késleltetési követelmények miatt a GitHub nem helyezte át ezt a modellt a GPT 4-re, de Dohmke azt is megjegyezte, hogy a csapat "több mint féltucatszor" frissítette a modellt a Copilot Business elindítása óta. A GitHub nem fogja követni a Google modelljét, amely az árképzési szinteket az adott modellek mérete szerint differenciálja. "A különböző felhasználási esetek különböző modelleket igényelnek. A különböző optimalizációk - késleltetés, pontosság, az eredmény minősége, felelős mesterséges intelligencia - az egyes modellverziók esetében nagy szerepet játszanak abban, hogy a kimenet etikus, szabályszerű és biztonságos legyen, és ne generáljon rosszabb minőségű kódot, mint amit az ügyfeleink elvárnak. Továbbra is ezen az úton fogunk haladni, hogy a legjobb modelleket használjuk a Copilot-élmény különböző részeihez" - mondta Dohmke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • enyac #1
    SoDI soha többet nem kap munkát.