SG.hu

A 2023-as év 7 legkelendőbb telefonmodellje mind iPhone

A 2023-as év 7 legkelendőbb telefonmodellje mindegyike iPhone, az iPhone SE kivételével minden jelenleg értékesített modell bekerült a hét legjobb közé.

A Counterpoint összesítést készített a 2023-as év legkelendőbb telefonmodelljeiről, és először fordul elő, hogy az év hét legjobban eladott modelljének mindegyike iPhone. A jelentés az egyes okostelefon-modellek világméretű eladásait követi nyomon, és bár évente több száz új telefon jelenik meg, a Counterpoint szerint ez a top 10-es lista a világpiac 20 százalékát képviseli. Az első három helyezett mind az iPhone 14-es modell, az első helyet pedig az olcsó alapmodell foglalja el. 2023-ban jelent meg az iPhone 15, de csak 2023 szeptemberében, mégis, az iPhone 15 modellek az 5., 6. és 7. helyre szöktek fel, mindössze körülbelül három hónapnyi értékesítéssel. A 14-es és 15-ös modellek között a 4. helyen az iPhone 13, az Apple által forgalmazott legolcsóbb, modern megjelenésű iPhone található.

A ténylegesen legolcsóbb típus, az iPhone SE idén nem került fel a listára. Az elavult dizájn és a (talán?) kis méret nem talált visszhangra a fogyasztók körében, és a jelenleg ismert pletykák szerint az Apple nem is fog újabb SE-t készíteni. A jelentés 2022-es verziója tartalmazta az SE-t, akkor a 10 legjobb készülék közül nyolc Apple-telefon volt, de a 4. helyre bekúszott egy Samsung-telefon.


Ha már a Samsungnál tartunk, a lista utolsó három telefonja mind Samsung készülék, de valószínűleg senki sem hallott még róluk. A Samsungnak rengeteg drága csúcskészüléke van, mint például az összehajtható Galaxy Z Fold, de a nagy mennyiségben szállított telefonok mind olcsó készülékek. A 8. helyezett a 60-70 ezer forintos tartományban mozgó Galaxy A14 5G. A 9. helyen a Samsung telefonkínálatának legalja, a 40 ezer forintos Galaxy A04e, majd a 10. helyen a Galaxy A14 4G (nem 5G), amely körülbelül 50 ezer forintba kerül. Ezek az olcsóbb készülékek gyakran akciósak, vagy kétéves csomagban nagy kedvezménnyel kaphatók. Persze nehéz bármelyik Samsung-telefonnak kitűnnie, hiszen a társaság olyan sok készüléket gyárt: a GSM Arena adatbázisa szerint 2021-2023 között az Apple 13 telefont adott ki, míg a Samsung 89 különböző modellt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • t_robert #12
  Attól függ melyik apple.hoz képest. Azért a Samsungnak böven van 50 alatti okos telefonja. Iphone-t kapsz újonnan 50 ezerért?????
  Amúgy a a legdrágább iphone telefon 25 ezerrel drágább, mint a legdrágább samsung. két 1 TB tárolós telefonról van szóm viszont a Samsung egy hajtogatható telefon így nagyobb kijelzővel ráadásul a RAM-ja 12 GB mig a Iphone 6 GB RAM. Szóval mi mihez képest drága?
 • M2 #11
  Én mindig elcsodálkozom, hogy az Apple-re hogy nem szakadt rá eddig a bughalmazos, hiányos szoftverjeik rendszere.
 • YaniMan #10
  Remélem (remélném, ha nem lennék sztoikus), ez egy jó visszajelzés lesz a Guglinak. Sajnos már nagyon nem tudunk szoftvert fejleszteni. Rettenetesen túl bonyolult, senki nem látja át az egészet; lehetetlen, hogy ne legyen benne egy rakás bug. A felhasználók meg ehhez szoktak hozzá. Jön egy frissítés -> kijavítja valami háttérben futó szolgáltatás támadhatóságát -> közben behoz három másik bugot. Erre mondjuk mi, hogy a bugfix olyan, mint a hydra: levágod egy fejét, nő három másik.
  Persze amennyire tudom, most már Almáéknál is hasonló a helyzet, de anno, amikor Jobs kisajtolta a dolgozó szerencsétlenből a tökéletet, addig tényleg a rakás pénzéért megkapta az ember a valóban jól működő cuccot, amit más, kizárólag kapitalista alapokon működő versenytárs nem tudott hozni. Mióta epülnél másnál van a staféta, azóta ugyanazok a dogmák / módszerek vannak ott is, mint máshol; értsd: ha nem teljesen tökéletes a szoftver, attól még kiadjuk, úgyis csak egy kis százaléknak fog problémát okozni. Vagy nem. De ezt reméljük. Meg úgy sincs idő, kell a pénz.
  Ha még elkalandozhatok egy kicsit: Na ebből a szempontból tisztelem a Valve-ot a Half-life miatt. Az a szerelemgyerekük. Ha nem tudják úgy kiadni a következő részt, hogy tutira álleesésen túli legyen rá a reakció, akkor nem adják. Eddig minden egyes részre az volt. Ha lesz, a következőre is az lesz. Ez tuti. Viszont emiatt sajnos lehet, hogy nem lesz következő. B+.
 • Macropus Rufus #9
  az, hogy melyikből adták a legtöbbet nem azonos azzal, hogy melyik volt a legjobb...

  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.02.23. 15:36:55
 • t_robert #8
  Mondjuk teljesen logikus. az apple eladási kevés számú modell közt oszlik meg más gyártok meg több modellt árulnak így egy típusra kisebb a készülék szám.
 • M2 #7
  Mert megjött az emberek esze.
 • Gabbbbbbbbbbbb #6
  Én a legjobb kamerát szerettem volna megvenni ebben az árkategóriában és vettem egy felújított Szifon SE 2020-at 70-ért. Nem bántam meg. Nem szeretem, amit az Apple csinál, de Google Play Service-es Droid sem jobb a szememben, ott más előnyök és más hátrányok vannak.
 • wraithLord #5
  Nem szar a OneUI, ugyanolyan, mint a többi. Megy, csinálja a dolgát. 2013 körül mondjuk utáltam, és 10 évig nem is vettem Samsung mobilt, de azóta már teljesen más az egész.
  Talán kicsit lassan indul (újra) a telefon, az idegesítő benne.
 • grobs #2
  "Hogy a Huaweiel mi történt ismerem, de a samsunggal?"

  Drágább lett mint apple, és még jobban széttöredezte a platformját. Azok akinek van pénz lóvéra, és mindenképpen csúcs samsung-ot akarnak azok fold-ot vesznek. Mindenki másnak ott van egy tucat gyártó. Azon kívül, hogy samsung semmivel nem tud többet mint a kínaiak. Így kínában már nem veszik, mert a kínai gyártók is adnak bőven hasonló, vagy jobb megoldást. Ott a "de ez nem kínai" nem igazán előny.
 • zola2000 #3
  Ja igen, pár éve még a Huawei szorongatta az apple mobilokat a top10ben, és nem alsó kategóriás megoldásokkal, mi történt? (Hogy a Huaweiel mi történt ismerem, de a samsunggal? )

  Viszont szerintem az is probléma lehet hogyha valaki ezeket a 60ezer forintos megoldásokat látja és azzal hasonlítja össze a sok száz ezer forintos iPhonet.