SG.hu

A holland védelmi minisztérium szerint Kína irányította a náluk talált kémszoftvert

Kína hágai nagykövetsége közleményben cáfolta a holland védelmi minisztérium állításait, melyek szerint Peking áll a tárca internetes hálózatán tavaly talált kémszoftverek mögött.

A holland katonai biztonsági szolgálat (MIVD) közölte, hogy a kínai hatóságoknak tavaly sikerült hozzáférniük a védelmi minisztérium bizonyos belső számítógépes hálózataihoz. Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter véleménye szerint feltételezni kell, hogy a holland védelmi tárca esetében feltárt illegális kínai tevékenység szélesebb körben történik, úgy Hollandiában, mint más országokban. "Ez egy valós kockázat, amely ellen védekeznünk kell" - mondta a holland védelmi tárcavezető.

Kína hollandiai nagykövetségén keresztül közzétett közleményben leszögezte: Peking határozottan ellenzi, és a törvényekkel összhangban lecsap a kibertámadások minden formájára. "Kína soha sem engedné meg, hogy kínai entitások vagy magánszemélyek illegális tevékenységeket hajtsanak végre, például kibertámadásokat, vagy kínai létesítményeket használjanak ilyen támadásokhoz" - fogalmaztak. Kína ellenez minden rosszindulatú spekulációt és megalapozatlan vádakat, és közös erőfeszítéseket szorgalmaz a kiberbiztonság párbeszéden és együttműködésen keresztül történő védelme érdekében - tették hozzá.

Hétfőn a Fülöp-szigetek bejelentette, hogy a múlt hónapban kínai hackerek megpróbáltak betörni a kormány weboldalaira, köztük ifjabb Ferdinand Marcos elnök saját oldalára, de nem jártak sikerrel. A manilai kínai nagykövetség szóvivője közölte, hogy a kínai kormány nem tűri a kibertámadások semmilyen formáját, és nem fogja hagyni, hogy bármely ország vagy személy ilyenfajta illegális tevékenységet folytasson a kínai infrastruktúra felhasználásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!