MTI

Vádat emeltek egy zalai internetes csalóval szemben

Tizenhét rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádol a Hatvani Járási Ügyészség egy 55 éves nőt, aki a virtuális térben tévesztett meg másokat - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A Zala megyei illetőségű munkanélküli vádlott a bűncselekményeket 2020-ban követte el: álprofilokat hozott létre, azok felhasználásával erotikus tartalmú társkereső csoportokban férfiakkal ismerkedett, akiktől intim fényképeket kért. Ezután azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a fotókat, vagy a korábban folytatott üzenetváltásukat, ha a sértettek nem utalnak át számára különböző pénzösszegeket. Ezeken túlmenően a nő hirdetési oldalakon is regisztrált, amelyeken például fehérneműket kínált eladásra anélkül, hogy szándékában állt volna azokat leszállítani.

A vádlott emellett egy zárt csoportban - álnevet használva - mint segítő személy "a valódi önmagát pártfogoltként mutatta be, olyannak, mint aki sürgős anyagi segítségre szorul". Erre hivatkozással adományokat és kölcsönöket kért a bankszámlájára, az utalásokat követően pedig elérhetetlenné vált. Ez utóbbi csalások révén több mint egymillió forint jogtalan haszonra tett szert. A fehérneműk látszólagos eladása kapcsán a nő csupán néhány tízezer forinthoz jutott, az intim fotókkal kapcsolatos fenyegetések viszont milliós nagyságrendű kárt okoztak a megzsarolt áldozatoknak.

A járási ügyészség a nőt üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, illetve vétségével, valamint zsarolással és pénzmosással vádolja azt indítványozva, hogy a bíróság - beismerés esetén - az előkészítő ülésen ítélje 4 év börtönre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra és rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást - olvasható a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!