Knee

Az első kijelző elektronikus tintával

Az E Ink bemutatta a legkorszerűbb technológiákkal készülő, elektronikus tintát felhasználó, aktív mátrix kijelzőjét.

Az E Ink többnyire elektronikus tintával kapcsolatos technológiák kifejlesztésével foglalkozik. Ezeket az eljárásokat azonban eddig még a gyakorlatban nem igen tudták alkalmazni. Mostanra készült el az első olyan kijelző, amely alapjául ténylegesen az elektronikus tinta szolgál. Az E Ink által kidolgozott technológiák segítségével az eddigieknél sokkal jobb minőségű megjelenítésre képes kijelzőket lehet készíteni. Ráadásul ezek rendkívül vékonyak, a hagyományos papírlapok vastagságával vetekszenek. A cég szerint leginkább mobiltelefonokban, kéziszámítógépekben, elektronikus könyvekben és egyéb hordozható készülékekben alkalmazhatók.


Az elektronikus tinta bizonyos értelemben hasonlít a hagyományos tintára, azonban több millió kis mikrokapszulát tartalmaz. A megjelenítendő információ függvényében ezek állapota a töltések megváltozatásával módosítható. Az E Ink fejlesztői azonban ma azt is bemutatták, hogy az elektronikus tintával készülő eszközök nemcsak a legkisebb méretű készülékekben használhatók fel. A cég szakemberei ugyanis elkészítettek egy 12,1 colos képátmérőjű kijelzőt, amelynek felbontása megegyezik a napjainkban megvásárolható hagyományos notebookok kijelzőinek felbontásával. Az újdonságot azonban nemcsak a méret jelentette, hanem a megjelenítés nagyobb sebessége is. Ennek oka, hogy a ma bemutatott kijelző körülbelül 10-szer gyorsabb, mint az eddigi prototípusok. A cég szóvivője azonban arról semmit sem akart elárulni, hogy ezt a teljesítményt milyen módszerekkel érték el.

Az E Ink 12.1 colos kijelzőjének prototípusa egy IBM notebookba került bele. Természetesen a számítógépen kisebb-nagyobb módosításokat kellett végrehajtani, annak érdekében, hogy a kiváló minőségű megjelenítés biztosítható legyen. A hírek szerint az elektronikus tinta jól szerepelt, és annak minden előnyét ki tudták használni a szakemberek.

Az E Ink szerint az elektronikus tinta a különböző készülékekben legkorábban 2003 közepén jelenhet meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OliApa #5
    :))))))))))))))))))))))))))