Spencer

Két új digitális kamera a Fujifilmtől

A Fujifilm elkezdte szállítani a már sokak által várt FinePix termékcsaládjához tartozó legújabb két digitális fényképezőgépét.

A FujiFilm a digitális kamerák piacán egyre figyelemreméltóbb eredményeket ér el. Ez persze elsősorban a kiváló minőségű termékeinek köszönhető. A FinePix termékcsalád a világ egyik legnépszerűbb digitális fényképezőgépeket tartalmazó szériájának számít. A legújabb két modell neve: FinePix 6800 Zoom és FinePix 2300. A cég mindkét új eszköze esetében a legmodernebb és egyben leghatékonyabb képfeldolgozó és színkezelési technológiákat alkalmazza.

A FinePix 6800 Zoom digitális kamera komoly teljesítményéről elsősorban a 3,3 megapixeles Super CCD gondoskodik. Ehhez járul még a High Definition Color Processing technológia, amelyet kifejezetten az élethű színek rögzítése érdekében fejlesztettek ki. A FinePix 6800 Zoom rengeteg könnyen alkalmazható, hasznos megoldást és funkciót tartalmaz. Az egyik különlegesség, hogy a felhasználó minden egyes rögzített képhez maximum 30 másodperces megjegyzést fűzhet. A hanggal kombinált, AVI formátumú videók 160 másodpercesek lehetnek. Érdekesség, hogy akár 60 perces hangfelvételre is lehetőség van. Mindezeknek köszönhetően a FinePix 6800 Zoom kiválóan használható a professzionális fényképezésen kívül, akár videokonferenciákhoz is.


A FujiFilm másik új digitális kamerája a FinePix 2300. Ez a modell 2,1 megapixeles CCD-t tartalmaz. Látható tehát, hogy ebben az esetben egy más kategóriáról van szó, de ez nem azt jelenti, hogy a FinePix 2300 rossz minőségű képeket készítene. Éppen ellenkezőleg! A kamerába ugyanis megtalálható a Fujifilm Advanced Color Processing technológia, amelynek segítségével akár 1600x1200 felbontású fényképek is rögzíthetők. A fényképezés megkönnyítése érdekében egy 1,6 colos LCD kijelző is helyet kapott a készüléken. Egy úgynevezett funkcióvezérlő tárcsa segítségével a felhasználó könnyedén mozoghat a kamera menüjében, ahol a legfontosabb üzemmódokat választhatja ki.

A FinePix 6800 Zoom típushoz a vásárló megkapja többek között a DP Editor, az Adobe PhotoDeluxe Home Edition 4.0, a VideoImpression, a QuickTime és a NetMeeting alkalmazásokat. A FinePix 2300 mellé az Adobe PhotoDeluxe Home Edition 4.0 szoftver jár. A két kamera között árban elég nagy a különbség, hiszen a FinePix 6800 Zoom ára 900 dollár (270 000 forint), míg a FinePix 2300 körülbelül 280 dollárért (84 000 forintért) vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!