SG.hu

Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon

Békéscsabán, Kecskeméten, Miskolcon is tehetünk már pénzt bitcoin-automatába, de a fővárosban van erre a legtöbb helyen lehetőségünk. A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, és megsokszorozódik az ATM-ek száma hazánkban is, pedig már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon. A pozitív adatok azt bizonyítják, beválni látszik a vállalat vezérigazgatójának év eleji jóslata, és idén tovább erősödik globálisan az iparág.

Magyarországban immár 46 bitcoin-automata található, összesen tíz városban. Kilenc megyeszékhelyen használhatunk ilyen ATM-et, a legtöbbet Budapesten, 34-et. Az első eszközt kilenc évvel ezelőtt üzemelték be fővárosban, azóta folyamatosan emelkedik a számuk, de egyre több üzlet, szolgáltató jelenti be azt, hogy elfogadja a virtuális valutát. A rendszer egyszerűen működik. Az automatába papírpénzt lehet tenni, ami kriptovalutába váltja az összeget. Az ATM monitorján kivetített QR-kód beolvasásával az elektronikus pénz egy virtuális pénztárcába tölthető, innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.

Az adatok a Coinatmradar.com-on található térképről olvashatók le; a folyamatosan frissülő adatbázis a magyarországi és a külföldi ATM-eket is jelöli, ugyanakkor fenntartják a hibázás lehetőségét, néhány készüléknyi eltérés előfordulhat. A térkép alapján előkelő helyen állunk, az adatok szerint a világon nálunk található a 19. legtöbb bitcoin-automata. A high-tech nagyhatalomnak számító Tajvan követ bennünket 38 berendezéssel, megelőzzük többek között a franciákat, az angolokat és a hollandokat is.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója nemrég azt jósolta, hogy egy bonyolult év után a kriptopiac 2023-ban magához tér. Az optimizmusát a vezető többek között arra alapozta, hogy továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blokklánc-technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint a Tesla, a McDonald’s, a Sony, a Nike, a KPMG, vagy éppen a Mastercard. "A működő automaták relatíve nagy száma pedig arra utal, hogy a kriptopénznek Magyarországon és a régióban is van jövője” – hangsúlyozta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője. Hozzátette, a virtuális valutáért egyre több mindent lehet vásárolni, szerinte az ATM-ek száma fokozatosan tovább gyarapszik, előbb-utóbb megsokszorozódik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!