SG.hu

Nekiment a Tiktoknak az LMP

Propaganda helyett valós cselekvést kér az LMP a gyermekvédelemben – mondta az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője ma Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina az LMP Országgyűlésnek benyújtott határozati javaslatát ismertetve kifejtette: sürgősen be kell vezetni kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatot minden, a gyermekvédelmi, valamint az oktatási-nevelési és egészségügyi intézményekben kiskorúakkal foglalkozó dolgozó esetében, beleértve a nevelőszülőket is. Az LMP javasolja, hogy szigorítsák a kiskorúak internetes pornográf tartalmakhoz, valamint közösségi oldalakhoz való hozzáférését, a TikTok nevű közösségi alkalmazáshoz csatlakozás korhatárát pedig 18 éves korra emelnék.

A LMP jelentősen szigorítaná azok büntetését, akik a rájuk bízott kiskorúakhoz szexuális szándékkal közelednek vagy erre utaló nyilatkozatot tesznek. Velük szemben sokkal szigorúbban kell eljárni, és örökre el kell tiltani őket a kiskorúakkal való foglalkozásoktól – hangsúlyozta a szóvivő. Az ellenzéki párt fontosnak tartja tájékoztató program indítását a szülőknek arról, hogyan tudják megvédeni gyermekeiket az internetes bántalmazásoktól, zaklatásoktól. Javasolja az LMP azt is, hogy a kormány társadalmi célú hirdetésekben hívja fel a figyelmet a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések megelőzésére és az ilyen cselekmények jelzésére – tette hozzá Hohn Krisztina.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #2
  Már nem azért de annyi poresz mint ami a TikTokon van van a Facebookon is (spam fiókok) a reddit, twitter, meg kifejezetten engedélyezi a poreszt.

  Meg a YouTubeon is találkoztam vele és ott is van shorts szóval csak ilyen érvekkel betiltani a TikTokot 18alatt de a többit nem érdekes lenne.

  Mondjuk a YouTube a korhatáros videók megtekintéséhez bankkártya hozzáadását kérte a google fiókomhoz szóval az használható megoldás lenne.
 • Macropus Rufus #1
  "valamint közösségi oldalakhoz való hozzáférését, a TikTok nevű közösségi alkalmazáshoz csatlakozás korhatárát pedig 18 éves korra emelnék."
  és miképpen kívánják ezt ellenőrizni? Ui. személyit egy közösségi platform nem kérhet el, másolatot sem, ha jól tudom akkor csak a rendőrség kérhet ilyet. Tehát ha ez így van akkor miképpen is lehet csekkolni, hogy a gyerek az hány éves? Szóval ne csak 5leteljenek, hanem megoldást is mondjanak. Úgy lehet ellenörzni egy gyerek korát a neten, hogy.... és jön a megoldásuk. De ez így csak egy semmi.

  "és örökre el kell tiltani őket a kiskorúakkal való foglalkozásoktól – hangsúlyozta a szóvivő."
  ez jelenleg is így van.