Berta Sándor

Fizetési platformot indít a Sberbank

A pénzintézet rendszere az Ethereumon alapul majd.

A Sberbank Oroszország legnagyobb hitelezőjének számít és azt tervezi, hogy a következő hónapokban decentralizált pénzügyi platformot indít - számolt be az Interfax hírügynökség. A pénzintézet jelezte, hogy az orosz decentralizált pénzügyi rendszert a világ legjobbjává akarja tenni, és jelenleg a platformja béta tesztelése zajlik.

A decentralizált pénzügyi platformok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy elosztott főkönyvi, azaz blokklánc-technológián alapuló, tipikus banki tranzakciókat - például hitelezést, megtakarítást és befektetést - végezzenek. A megoldások a támogatóik szerint csökkenthetik a banki költségeket és végül akár a hagyományos pénzintézetek helyébe is léphetnek, míg a kritikusok úgy vélték, hogy az ilyen rendszereknek kevés valós felhasználási területük van, és ugyanazoktól a hátrányoktól szenved, mint a kriptovilág, például a szabályozás hiánya és a csalással és pénzmosással szembeni sebezhetőség. A hagyományos bankok eközben azt vizsgálják, hogyan tudnának beszállni a területre és hogyan integrálhatnák a decentralizált pénzügyi technológiát a meglévő szabályozott műveleteikbe.

"A Sberbank márciusban indítja el a platformja nyílt tesztelését és április végére megkezdi a kereskedelmi működését. A platform az Ethereumon fog alapulni, amely a piaci kapitalizáció alapján a második legnagyobb kriptovaluta a bitcoin után" - nyilatkozta Konsztantyin Klimenko, a Sberbank blokklánc laboratóriumának termékvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!