Gyurkity Péter

Felemás eredményt jelentett az AMD

A cég inkább az adatközpontok szegmensében szerepelt jól, ahol a rivális szenvedett.

Alig néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az Intel inkább csak küszködött az idei harmadik negyedévben, amelyet az általuk közzétett számok jól megmutattak. Most az AMD közölte saját eredményét, amely szintén vegyes képet mutat, hiszen a játékosok és a végfelhasználók kategóriájában komoly gyengülést regisztráltak.

A cég által november legelején közzétett hivatalos beszámolóban arról olvashatunk, hogy a teljes bevétel ugyan 29 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel korábban, ez azonban a második negyedévhez képest már komoly visszaesést mutatott, a tiszta profit pedig már hatalmasat zuhant, ami nyilván nagy csapás a vállalatnak. Érdekes részlet, hogy az adatközpontok terén kifejezetten jól szerepeltek, ezen a téren komoly javulást értek el, a beágyazott megoldások kapcsán azonban már elsősorban a Xilinx 2020-as felvásárlása vezetett további komoly előrelépéshez, hiszen a házon belüli fejlesztések ezúttal sem tudtak komoly eredményt felmutatni.

A végfelhasználóknak szánt megoldások komoly csapást szenvedtek el, ezen a területen egyértelműen a lanyhuló PC-piacot említhetjük a legfontosabb indokként, a forgalmazók ugyanis elsősorban a meglévő raktárkészleteket igyekeztek kiszórni. A játékosok szegmensében (ahol a grafikus vezérlők és a konzolokba szánt chipek vitézkednek) már vegyes képet látunk, a bevétel azonban nem a Radeon-sorozat jobb eladásainak volt köszönhető, hanem a Sony és a Microsoft ünnepi szezonra való készülődésének, ez utóbbi két cég ugyanis nagyobb példányszámban rendelte meg a saját megoldásába szánt egyedi egységeket.

Az utolsó negyedévre, vagyis az ünnepi szezonra vonatkozóan nem sok jóra számítanak, az ilyenkor szokásos nagy ugrás idén jó eséllyel elmarad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!