Gyurkity Péter

Felemás negyedévet zárt a Samsung

A cég vegyes képet mutatott, az Apple viszont már egyértelműen jobban szerepelt.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy az okostelefonok szegmensében szépen farag a Samsung előnyéből az Apple, amely viszonylag gyors ütemben tudta tovább bővíteni saját piaci részesedését. Most befutottak a friss negyedéves eredmények, amelyek nagyjából azonos képet mutatnak, hiszen egyértelműen utóbbi cég zárta jobban az időszakot.

A napokban először a dél-koreai gyártó bejelentését tették közzé, amelyben ugyan a tavalyi hasonló periódushoz képest magasabb bevételt mutattak fel, a tiszta profit tekintetében azonban már méretes visszaesést látunk, akár az előző negyedévhez, akár a tavalyi év hasonló időszakához hasonlítjuk a mostani számokat. Állításuk szerint az új prémium telefonok továbbra is jól szerepelnek, így a Galaxy S22, valamint a Galaxy Z Flip 4 és Z Fold 4 esetében nincs különösebb gond az eladásokkal, eközben azonban a cég maga már jóval bizonytalanabb összképet vázol fel, amely nagyban függ a globális gazdasági helyzet további alakulásától – az ünnepi szezonban ugyan a szokásos növekedésre számítanak, ezt viszont nyilván nem tudják garantálni.

Az Apple a maga részéről már jóval pozitívabb képet mutat fel, hiszen mind a bevétel, mind pedig a tiszta profit tekintetében jól látható a növekedés – igaz, ez utóbbinál a különbség már aprócska a tavalyi év hasonló időszakához képest. A hangvétel is egyértelműen bizakodóbb, szerintük a cég az utóbbi hónapokban is igazolta a kiemelkedő teljesítményre vonatkozó korábbi reményeket, eközben pedig a hosszú távú tervekbe is komoly összeget öltek, hogy biztosítsák ennek fenntartását. Az előrejelzés is pozitív, az ünnepi időszakot nagyon erős felállással kezdik meg, így ebből nem lesz majd nagy csalódás.

Amennyiben a mostani helyzet marad fenn, akár még helycsere is elképzelhető, viszont egy esetleges gazdasági válság mindkét vállalat eredményeit visszavetheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!