Gyurkity Péter

Visszatértek a Samsung akku-gondjai

Egyre több Galaxy-telefon akkumulátorával akadnak problémák, a jelenség túl gyakori.

A dél-koreai gyártó kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy egyszerre 5 megoldást mutatott be a cég vezetése, amelyek a meglévő vonalakat egészítik ki. Most külsős források adtak hírt arról, hogy gyanúsan sok okostelefonnál merülnek fel akkumulátoros problémák, vagyis a jelek szerint visszatértek a korábbi gondok.

Annak idején mi is több alkalommal írtunk a Galaxy Note 7 ilyen jellegű tüneteiről, amelyek alaposan megtépázták a piacvezető cég hírnevét. A napokban egy jól ismert YouTube-csatornán részletezték a jelenlegi problémákat, kiemelve, hogy gyanúsan sok Galaxy-telefonnal akadnak gondok, az akkumulátorok ugyanis egymás után mondják fel a szolgálatot, megkeserítve a felhasználók életét. Ez persze nem kizárólag a Samsung megoldásait érinti, hiszen a lítium-ion akkuk életpályája során általában elérkezik egy olyan pont, ahol az öregedés miatt félrecsúszó kémiai reakciók gázokat generálnak, ezáltal pedig megindul a fontos komponens tágulása, ami akár a gyulladáshoz is elvezethet. A Samsung fejlesztéseinél azonban különösen gyakoriak az ilyen és hasonló tünetek, amit idővel a videót készítők is észleltek.

A területre fókuszáló videókat összeállító és azokat rögzítő személyek kiemelten alkalmasak a fenti trend megfigyelésére, hiszen ők általában több száz okostelefont tárolnak, ezeket pedig nem túl gyakran veszik igénybe, ami kifejezetten káros az akkumulátorokra, hiszen a feltöltés és lemerülés elmaradása megrövidíti azok élettartamát. A gyártók az 50 százalék körüli szintet ajánlják azok számára, akik ritkán használják csak készülékeiket, ezt nyilván a fenti illetők nem mindig tartják be, így is fontos figyelmeztető jel azonban, hogy az utóbbi hónapokban a tünetek elszaporodását figyelték meg.

A Samsung egyelőre nem reagált a beszámolóra, ezt viszont nem hagyhatják sokáig szó nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Agyturbinikusz #3
  Lehet el sem múltak a problémák.
 • wraithLord #2
  És persze ezért lenne jó, ha lehetne cserélni az akksit. Akkor ez kevésbé lenne probléma, és a megoldása is egyszerű: akinek kipúposodik, annak ingyen adnak másikat. Persze az "ingyen cserélik" is lehet megoldás, kérdés, hogy utána vízálló marad-e a telefon, ha előtte az volt.
 • wraithLord #1
  Nekem viszonylag sok Li-ion akksim felpúposodott már, amit pl. 1 évig nem használtam. Sőt, egyik telefonomnak úgy is, hogy használtam (nem Samsung). Persze ez nem reprezentatív, lehet hogy csak véletlen.

  Míg más használati eszköz esetén nem feltétlenül van így, de telefon esetén igen, hogy amit nem használok naponta, azt nem is fogom soha. Mondhatnám úgy is, hogy ha egy telefont nem használok, akkor az azért van, mert leváltottam másikra.