Gyurkity Péter

Elfogyott a Galaxy Note 7

Az akkumulátorhiba miatt visszahívott, és kisebb teleppel újból piacra dobott példányokat alig két hónap alatt elkapkodták.

Annak idején mi is beszámoltunk a Galaxy Note 7 malőrjéről, az akkumulátorral kapcsolatos problémákról, amit több utólagos intézkedés, majd pedig visszahívási akció követett. Idén a Samsung több százezer példányt ismét piacra dobott, az akció pedig a jelek szerint igencsak sikeres volt.

Bár a gyártó időközben a közvetlen utódot is hivatalosan bemutatta, ez nem akadályozta meg a vásárlókat abban, hogy a Note 7 FE (Fan Edition) jelzésű kiadását szinte elkapkodják. Dél-koreai források ugyanis arról számoltak be, hogy a cég számára hazai piacon szétterített mintegy 400 ezer példányt teljes egészében megkaparintották az ottani felhasználók, vagyis a teljes szériát sikerült ismét értékesíteni. Ebben nyilván nagy szerepe volt a kedvező árnak, hiszen a gyártó 620 dollárban határozta azt meg, amivel éppen 265 dollárral kedvezőbb szintet kínáltak, mint az eredeti megjelenés idjén.

A másik fontos változás a valamivel kisebb akkumulátor alkalmazása, amivel nyilván a további technikai problémákat igyekeznek megelőzni. Az eredeti példányokat még egy 3500 mAh-s komponenssel dobták tavaly piacra, az ismét értékesített telefonok azonban egy kisebb, egészen pontosan 3200 mAh-s akkumulátorra támaszkodnak. Ezzel nyilván némileg rövidült az üzemidő, ez azonban nem jelent drasztikus visszaesést, a felhasználók pedig nyilván ugyanígy gondolták, hiszen ellenkező esetben nem szerezték volna be a készülékeket. A specifikáció többi része egyébként nem módosult, vagyis egy még mindig kedvező hardvert kínáló okostelefonról beszélhetünk.

A Samsung Dél-Koreában várhatóan nem értékesít majd további példányokat, a forrás szerint azonban a többi régióban még mindig sor kerülhet erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!