JohnnyCage

Több, mint 10 millió leszállított PlayStation 2

A tokiói központú japán óriáscég, a Sony pénteken jelentette be, hogy az igen népszerű játékkonzol, a PlayStation 2 szállításai a korábbi, a gyártást akadályozó tényezők ellenére elérték a 10 milliós bűvös határt.

A Sony PlayStation 2-be vetett óriási reményeit hamar lecsillapította, amikor a kiadást követően a gyártással komoly gondok merültek fel. A botladozó japán chipgyártás, és a Sony fejlesztés alatt álló gyárai képtelenek voltak elegendő, és megfelelő minőségű chipek előállítására. A gyártás rendkívül lassan folyt, és a rengeteg hibás chip mellett az előállítási költségek is jelentősen megnőttek, amely azt eredményezte, hogy a Sony az eredeti áron, ráfizetéssel árulta a konzolokat.

A Sony már korábban megnyugtatta a PS2 rajongóit, hogy a gyártással kapcsolatos problémák, valamint a gyakori hibák ki lettek küszöbölve, és az első hónapokban tapasztalható konzolhiánynak is végeszakad. A gyártás akadozása ellenére a tavaly március 4-én megjelent konzol az eltelt egy év alatt háromszor nagyobb darabszámban kelt el, mint annak idején (1994) az eredeti PlayStation (1).

A gyártó januárban bejelentette, hogy a PS2 szállítási mennyiségét célzó becsléseit át kellett értékelnie, ami mintegy 10%-os csökkenést jelentett. Az ok a kiadást követően tapasztalt grafikus chip-hiány volt. Miközben a Sony és a játékokat gyártó cégek súlyos károkat könyvelhettek el az akadozó gyártás miatt, a Sony konkurens Nintendo és Microsoft helyzete jelentősen feljavult. A két konkurens cég az év második felében adja ki új konzolját, és minél kevesebb PS2 fogy addig, a cégeknek annál jobb helyzetük lesz.

A Sony Computer Entertainment jelenleg 169 különböző játékot tart számon a PlayStation 2 konzolhoz. A hónap végére ez a szám várhatóan 183-ra nő majd, több új program megjelenését követően. Habár már a jelenlegi játékmennyiség is megfelelő lehet, a játékkészítők megfeszített ütemben dolgoznak tovább, amelynek eredményeképp a jövő év elejére a játékok száma elérheti a 370-et.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aquli #2
    ja csak igy tovabb. remelem a Sony ki tud maszni a gödörből, amit a késés , meg a modem, meg a dvd távirányító hiánya okozott. A Ps one kircsi volt, es a Sony nekem nagyon Szimpatikus cég (nézd meg a májkroszoft™ot­, brrrrr) .Tehát hajrá Pléjsztésön kettő!
    Aquli