Franczy

CeBIT 2001

A németországi Hannoverben megnyílt a CeBIT 2001 számítástechnikai kiállítás, mely az amerikai COMDEX kiállítások mellett a világ talán legfontosabb ilyen jellegű rendezvénye.

Mondanom sem kell, hogy a CeBIT idén is egy óriási költségvetéssel létrehozott, szinte minden technológiai és informatikai újdonságot felvonultató kiállítás lesz. A rendezők körülbelül 750 ezer látogatót várnak a rendezvény területére, melynek alapterülete nem is hasonlítható a mi kis korábbi Compfair és Info kiállításainkhoz.
A korábbi években a szállodákban tapasztalható zsúfoltság remélhetőleg idén valamelyest csökkeni fog, ugyanis a város vezetése az elmúlt időkben felhívta a lakosság figyelmét a magánházakban történő elszállásolásban rejlő lehetőségekre, melynek az lett az eredménye, hogy Hannoverben mára már egyharmaddal több kiadó magánlakás van, mint szállodai szoba. Ez talán gyógyírt jelenthet a szállásgondokra, azonban a közlekedési dugók ettől még minden bizonnyal a régiek maradnak.


Balra az AOL internetes bemutatója,
jobbra Gerhard Schroeder kancellár a megnyítón

A kicsit öntudatos németek szerint egyébként a CeBIT az európai COMDEX, vagy még inkább a COMDEX az amerikai CeBIT. A mostani német kiállítás szervezői nemrég büszkén jelentették be, hogy az idei CeBIT lesz a világ valaha megrendezett legnagyobb számítástechnikai kiállítása, melynek huszonhat kiállítócsarnokában egész pontosan 8106 különböző kiállító cég foglal helyet. A rendezők szerint a COMDEX csak egy dologban előzi meg a CeBIT-et, ez pedig nem más, mint a kiállítás sajtótermeinek befogadóképessége.

Még a nyitást megelőző napon, szerdán is kamionok tucatjai tülekedtek a kiállítás helyszínén, hiszen az idei CeBIT-en óriási mennyiségben lesznek paravánok, reklámtáblák, bútorok, fények, számítógépek és minden egyéb, ami egy ilyen rendezvényt még csillogóbbá, illetve komfortosabbá tud tenni. A kiállítás területén az előkészületek alatt egyébként a legtöbben biciklivel, vagy robogóval közlekedtek, hiszen így tudták leghamarabb eljutni a kívánt helyszínre.

Itt most nem kívánok belemenni abba, hogy mely cégek mely újdonságait mutatják majd be a CeBIT-en, hiszen ilyen jellegű információkkal ez elmúlt napokban is elláttunk már benneteket, és a következő napokban is folyamatosan be kívánunk majd számolni az idei CeBIT-ről, mely egyébként március 22-től március 28-ig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!