Gyurkity Péter

Szabadulna Kínától az Apple

Ez viszont nem érhetik el gyorsan, így most az iPhone 14 gyártásánál lépnek váratlan húzást.

Az Apple soron következő okostelefonjainak egyes részleteiről korábban mi is beszámoltunk, nemrég például arról írtunk, hogy egyértelműen drágább lesz az iPhone 14. Most a gyártási folyamattal kapcsolatban jelentek meg újabb hírek, ezek szerint felborítják a megszokott menetrendet.

Az iPhone 14 hivatalos bemutatója már nincs messze, erre minden bizonnyal szeptember első vagy második keddi napján kerítenek majd sort – mivel azonban a cég állítólag nem szereti a hosszú hétvégéket, a második keddre, vagyis szeptember 13-ra nagyobb esély van. Eközben a jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo, osztott meg további információkat a gyártási folyamattal kapcsolatban, arra utalva, hogy a szokásostól eltérő módon indulna be az előállítás. Amíg korábban mindig Kína volt az első helyen, a többi gyártósor (Indiában és Brazíliában) pedig csak több hónapos késéssel állt át a friss generációra, ez most nem így lesz, hiszen Kínában és Indiában egyszerre indul be a sorozatgyártás.

A döntés állítólag a Tajvan kapcsán kirobbant újabb válság, valamint a további kínai követelések miatt született meg, bár arról sem feledkezhetünk meg, hogy a cég már évek óta igyekszik csökkenteni a Kínától való függésén. Ez eddig nem igazán valósult meg, az ottani gyártók (Foxconn, Pegatron, stb.) még mindig túl vonzó opciót jelentenek, az indiai gyártósorok pedig már egy komoly lépést jelentenek ebben a folyamatban – még akkor is, ha az ottani gyártás kizárólag a belföldi igényeket hivatott kielégíteni, és amúgy sem pótolhatja az esetleges kínai kieséseket. Jó eséllyel Vietnám jelenti majd az igazi megoldást, az Apple már ott is gyártat bizonyos termékeket (AirPods, valamint a sokak által várt AirPods Pro 2), ez azonban még picit odébb van.

Egyes források szerint az iPhone 14 már szeptember közepén elrajtolhat, amennyiben azonban valóban a második kedden jön el a bejelentés, a piaci debütálás csak a hónap vége felé valósulhat meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #11
    Na mivan? A királyi 2-es adó megszűnt sugározni?
  • Agyturbinikusz #10
    Akkor kérem, igaz Korea, de a Gangan Style, nem egy létező jelenséget ír le, csak kitalálták.

    Sajnos az emberek már csak ilyenek.

    Különben egyén válogatja, nekem egy GHz tartományba működő oszcilloszkop ami státusz szimbólum, a többit inkább lesajnalom.
  • M2 #9
    Úgy sem lenne nagyobb hülyeség belőle, mint amit elsőre beírtál.

    Azt meg, hogy az Apple telefon státuszszimbólum, felejtsük már végre el! Magyarországon az utolsó putri szélső utcájában biztos még az. Máshol meg egy teljesen hétköznapi használati cikk.
  • Agyturbinikusz #8
    Érdeke lenne e Kínának, egy potenciális kém eszköz betiltása?
    Igen, csak ugye egy státusz szimbólum, és a korrupció máris megteszi a hatását..
  • asgh #7
    Kína szemszögéből feltételes módot használni értelmetlen. Vagy megszabadulnak az Apple-től, vagy nem.
    Az Apple nem nélkülözhetetlen eleme a kínai gazdaságnak, így a döntéshozókat nem terheli ellentétes politikai és gazdasági érdekektől sújtott dilemma, szimpla üzleti kérdés.
    Az Apple számára viszont Kína elhagyása komoly dilemma, mert a rövid távú versenyképesség és a hosszú távú kiszámíthatóság között kell lavírozniuk.
  • Agyturbinikusz #6
    Az hogy mi áll érdekében, és az hogy hogyan cselekszik az adott vezetés, valójában nem összefüggő dolog
    Hiszen a vezetés korrupt emberekből áll, míg egy adott embercsoport érdeke általában annak pont az ellenkezője.
    De ezt az adott embercsoport sem tudja, így elhiszi azt amit a korrupt vezető mond, sőt még örül is neki.
  • zola2000 #5
    Ezt az apple is tudja, ezért akarja csökkenteni a függőséget egy országtól.
  • asgh #4
    Kína bármikor megszabadulhatna az Apple-től, csak ki kell adni a pártutasítást.
    Azért nem teszik, mert nem áll érdekükben.
  • Agyturbinikusz #3
    Szabadulna Kína az Apple től
    De lehet próbálkozni visszafelé is vagy fejjel lefelé.
  • M2 #2
    Az Apple Kínától szabadulna?