Gyurkity Péter

A MediaTeknek gyárt chipeket az Intel

Több eltérő területen szolgálják majd ki az új partnert, amely így gyorsabban terjeszkedhet.

Az Intel háza táján utoljára a cég saját grafikus vezérlőiről, azok egyes részleteiről olvashattunk, nem sokkal később azonban egy új megállapodást írtak alá a címben szereplő partnerrel, amely innentől kezdve szintén számíthat a gyártó jelentős kapacitására. Ez szerintük mindkét félnek hasznos lesz, mégpedig több eltérő területen.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy egészen pontosan az Intel Foundry Services (IFS) áll majd a MediaTek rendelkezésére, az együttműködés keretében pedig több különböző vonal példányait gyártják majd le számukra, kibővítve a meglévő képességeket. Tekintettel arra, hogy a MediaTek maga nem rendelkezik saját gyártósorokkal, ez mindenképpen kedvező fejlemény számukra, hiszen az utóbbi időben egyre nehezebbé vált a gyártókapacitás lefoglalása, az Intel pedig szintén terjeszkedni fog, hiszen az új partner fejlesztései évente nagyjából 2 milliárd különböző eszközben bukkannak fel.

Az Intel a maga részéről a fejlett, háromdimenziós FinFET-tranzisztorok előnyeit emeli ki a közleményben, de azt is megemlítik, hogy közreműködésükkel a MediaTek egy stabilabb, kiegyensúlyozott beszállítói csatornára támaszkodik majd. A külsős források alapján számos eltérő területen, így például az egészségügyben, valamint az ipari alkalmazás terén is kiszolgálnák a partnert, ami különösen az európai és amerikai gyártósorok bevonásával valósulna meg. Mindezt egy korábbi lépésre alapozzák, az Intel ugyanis eredetileg még az év elején jelezte egy 1 milliárd dolláros alap elkülönítését, amely az IFS szolgáltatásainak kiterjesztését, új partnerek szerzését célozta meg.

Arról egyelőre nincs szó, hogy az Intel által legyártott chipek mikor jelennek majd meg a piacon, erre viszont valószínűleg nem kell majd sokat várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!