Gyurkity Péter

Nem jelenik meg a Galaxy S22 FE

Kimarad az idei példány, az abba szánt chipeket a kifejezetten népszerű zászlóshajó kapja meg.

Nem is olyan rég mi is beszámoltunk arról, hogy a Samsung állítólag törölte a Galaxy FE-telefonok sorozatát, tehát ilyen példány már nem jelenne meg a piacon. Most újabb értesülés bukkant fel, eszerint csak az idei változat marad ki, elsősorban a chiphiány miatt, ami jövőre már enyhülhet.

A szintén dél-koreai The Elec adott hírt a napokban saját értesüléséről, amelyben az idei Galaxy FE törléséről írnak. Ez nem jelent nagy meglepetést, a korábbi hírek alapján valóban nem volt alakulóban egy SM-S900 típusú készülék, viszont az elsődleges ok nem a sorrendben legutóbbi példány, az S21 FE kései, idei megjelenése, és nem is a család teljes törlése, hanem a chiphiány, ami arra késztette a gyártót, hogy a mindössze 3 milliós példányszámban tervezett telefont kukázza, az abba szánt Snapdragon 8 Gen 1 chipeket pedig a Galaxy S22 Ultra további terjeszkedésére használja fel, ez utóbbi változat ugyanis kifejezetten népszerűnek bizonyult, meghaladva a 10 milliós darabszámot.

A lépés mindenképpen logikusnak tűnik, több értelme van a zászlóshajó lendületét kihasználni, mint egy további, nem igazán olcsóbb változattal kísérletezgetni – még akkor is, ha az FE-vonal képviselőinek sem volt nagy gondja a népszerűséggel. A mostani hír szerint azonban nem kell attól tartanunk, hogy végleg törlik ezt a sorozatot, jövőre ugyanis megjelenne a Galaxy S23 FE, bár azt még nem tudjuk, hogy ez pontosan mely chipre épülne. Időközben felmerültek olyan hírek, miszerint a Samsung a riválisok megoldásai iránt érdeklődik, ennek keretében pedig a MediaTek egyes típusait is megpróbálták beszerezni, és bár ez nem valósult meg, előfordulhat, hogy jövőre már meglépik a váltást, legalábbis az FE-vonalnál.

Az idei generációnál a Snapdragon-chipekre helyezik majd a hangsúlyt, a házon belül fejlesztett Exynos-típusoknak itt nem igazán jut majd szerep.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!