Gyurkity Péter

Búcsúznak a Galaxy FE-telefonok

A Samsung a jelek szerint nem ért el komoly áttörést, így most kukázhatják a sorozatot.

Az okostelefonok piacát továbbra is magabiztosan vezető dél-koreai gyártó kapcsán nemrég írtunk arról, hogy a cég most egy 5 éves rekordot döntött meg, a helyzet azonban nem minden vonalon ennyire kedvező. Friss jelentések szerint az illetékesek az FE-jelzéssel ellátott telefonok kukázásáról döntöttek, így nem lesz több ilyen változat.

A napokban külsős forrás adott hírt az állítólagos döntésről, amely házon belül már meg is születhetett. Hivatalos megerősítés egyelőre nincs, viszont nagyon úgy tűnik, hogy lemondtak a további Galaxy FE-telefonok piacra dobásáról, vagyis a jövő év elején már nem jelenik meg a Galaxy S22 FE, amely az idén januárban bemutatott S21 FE típust követte volna a sorban. Érdemes megjegyezni, hogy a Samsung eredetileg a OnePlus ellen hozta létre ezt a vonalat, a kínai rivális alacsonyabb árú, ám kifejezetten erős hardverrel ellátott okostelefonjaival szerették volna jobban felvenni a versenyt.

Ahogy azt a fent hivatkozott külsős forrás is kihangsúlyozza, a dél-koreai óriás nem ért el átütő sikert a Galaxy FE-névre keresztelt készülékekkel, emiatt hozhatták most meg a döntést, amely azonban (nyilván) egyelőre még nem számít hivatalosnak. Azt sem tudjuk, hogy a Samsung egy ilyen lépéssel teljesen lemond-e majd a némileg alacsonyabb áron megjelenő csúcskategóriás telefonok kategóriájáról, bár ez utóbbira valószínűleg nincs is igazán nagy szükségük, hiszen a piaci részesedés növekedése azt mutatja, hogy jól megvannak a Galaxy A-sorozattal, amely az utóbbi években igencsak jól szerepel.

Egyelőre tehát nincs tiszta képünk a témában, erre remélhetőleg nem kell majd sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!