Gyurkity Péter

Jól mutat a teszteken az Intel Arc A750

Az nVidia középkategóriás megoldásával szemben is megállja a helyét az eddig nem látott típus.

Az Intel gőzerővel dolgozik a 13. generációs Core-chipek piacra dobásán, a grafikus részleg azonban eközben egy ennél is jóval nagyobb feladattal igyekszik megbirkózni. Utóbbi csapat eddig a belépő szintű asztali példány megjelenését valósította meg, most azonban egy jóval erősebb példány számait mutatták fel.

A cég grafikus vezérlői, amelyek a jelek szerint a gyártó saját chipjeit szeretik, az elkövetkező hetekben-hónapokban bukkannak majd fel a piacon, a sorozatot megnyitó A380 eddig ugyanis kizárólag Kínában rajtolt el. A napokban a cég saját YouTube-lapján tettek közzé egy újabb videót, amelyben már a jóval erősebb A750 egyes eredményeit villantják fel, ami azért érdekes fejlemény, mert ezt a típust eddig nem igazán láthattuk a bejelentésekben, vagy akár az előrejelzésekben. Tekintettel arra, hogy ez a grafikus vezérlő 8 helyett már összesen 24 Xe-magot tartalmaz, a teljesítmény nyilvánvaló módon jóval nagyobb lesz, más kérdés azonban, hogy mire lesz ez elég a riválisokkal szemben.


Az Intel saját számai szerint nem lesz gond a puszta erővel, a GeForce RTX 3060 típushoz képest ugyanis 5 jól ismert játékban is némileg jobban szerepelt a cég fejlesztése, az átlagos fps terén 6-17 százalék közötti mértékű volt a különbség. A pontos számokat ugyan nem közölték a nyilvánossággal, annyit azonban elárultak, hogy a Cyberpunk 2077 alatt 60 fps-hez közeli szintet értek el az új kártyával, ami mindenképpen biztató, viszont nagy kérdés, hogy a mindennapokban, átlagos használat mellett mennyiben látjuk majd ezt viszont.

Egyéb beszámolók alapján nem az A380 lesz a legolcsóbb, legszerényebb változat, az Intel ugyanis tesztel egy ennél is kisebb típust, amely talán az A320 vagy A310 néven jelenik majd meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!