Berta Sándor

A Hawaiian Airlines repülőgépein is lesz Starlink-kapcsolat

Immár a harmadik légitársaság csatlakozott az üzemeltetők táborához.

Először a Delta Airlines egyes repülőgépein tesztelték a SpaceX Starlink nevű műholdas internetszolgáltatását, majd a JSX nevű regionális légitársaság számolt be arról, hogy az év végéig Starlink antennákkal szereli fel a repülőgépeit, így az utasok bármikor csatlakozhatnak majd a világhálóhoz. Most a Hawaiian Airlines közölte, hogy az Amerikai Egyesült Államokba, Ausztráliába és Ázsiába közlekedő távolsági járatain alkalmazott repülőgéptípusokat 2023-tól ellátja a rendszer működtetéséhez szükséges fedélzeti antennákkal. A Hawaii-szigeteken közlekedő repülőgépeket ugyanakkor nem szerelik fel az eszközökkel.

A vállalat az Airbus A330 és A321neo, valamint a megrendelt Boeing 787-9 típusú repülőgépeit fogja ellátni a Starlink antennáival. A projekt műszaki szempontból sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a JSX programja, ennek ellenére az első repülőgépek már jövőre elkészülnek és forgalomba kerülnek.

Peter Ingram, a Hawaiian Airlines elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy amikor a levegőben elérhető legjobb internethozzáférési élményt fogják nyújtani. Az utasaik gyors, zökkenőmentes és ingyenes Wi-Fi-re számíthatnak, amellyel egyszerű lesz a tartalmak streamelése, a több felhasználós játékok futtatása, az online munkavégzés vagy a Hawaii-szigeteken való nyaralás megtervezése. Az interneteléréshez nem lesz szükség regisztrációra és nem lesznek korlátozások sem.

A Starlink jelenlegi technológiája még nem teszi lehetővé a stabil összeköttetéseket a nagy távolságú járatokon, ezért a légitársaságnak meg kell várnia, hogy a SpaceX hivatalosan is elérhetővé tegye az aktuális verziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!