Gyurkity Péter

Már tesztelik az iPhone 14 telefonokat

Elnyerték végleges formájukat az idei sorozat tagjai, eközben visszavágják az iPhone SE darabszámát.

Az Apple idei évben esedékes új okostelefonjai, a család várható tagjai kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy a külsős értesülések alapján ezúttal nagyobb eltérésekkel futnak majd be a készülékek, eközben viszont házon belül folytatódik a munka. A friss jelentés alapján már a tesztelésnél tartanak, miközben az iPhone SE kapcsán is befutott egy új hír.

A 9to5Mac adott hírt a napokban arról, hogy a kínai üzemet nem érintette jelentős mértékben az újonnan bevezetett korlátozások sorozata, vagyis a folyamat nem lassult emiatt le. Úgy tűnik, hogy jelenleg az EVT-fázisnál tartanak, vagyis az első prototípust tesztelik a mérnökök, tehát a kivitel és a belső összetétel már nem fog megváltozni, ezek pedig többnyire egybevágnak azzal, amit a kiszivárogtatók révén korábban már mi is olvashattunk. A 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro és a 6,7 hüvelykes Pro Max az új, már 4 nanométeren készülő A16-chipre épül, ez nagyobb lesz, mint a másik két példány által használt 5 nanométeres A15, de az úgynevezett „pill and hole” előlapi kivágások alkalmazása is fontos fejlemény ezen típusok esetében.

A fenti két telefon a hátoldalon elhelyezett 48 megapixeles főkamera miatt némileg vastagabb modullal fut majd be, ezzel jó esélyük van a kiemelkedő minőség elérésére, miközben a másik két változat, a 6,1 hüvelykes iPhone 14 és a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Max megtartják a jelenleg kapható típusok külalakját, ehhez pedig legalább 6 GB memóriát párosítanának. Ami a várható kereskedelmi árakat illeti, ezek egyes források szerint nem változnak jelentős mértékben, mivel azonban az iPhone 13 mini nem kapja meg közvetlen utódját, az idei sorozat valószínűleg 800 dollártól indul majd.

Egy másik beszámoló szerint az új iPhone SE iránti kereslet nem éri el a tervezett szintet, emiatt most visszafogják ezen telefon gyártását, így az idei évben 25-30 millió helyett csak 15-20 millió példány készülhet el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!