JohnnyCage

Új, pehelysúlyú Dell Inspiron laptop a láthatáron

[IDG] A Dell Computer Corp., a világ második legnagyobb számítógép-gyártója egy új Inspiron laptop modellt jelentett be. Az új Inspiron az Intel legújabb feljesztésű mobil Pentium III processzoraira épül, és mindössze 2,5cm vastag.

A társaság szerdán jelentette be az új laptop modelleket, amelyek az Intel legújabb CPU-inak köszönhetően erősek, de mégis viszonylag sokáig bírják az akkumulátorok töltése nélkül. Az Inspiron 2100 1,5 kg-ot nyom, mindössze 2,5 cm vastag, és az Intel 700MHz-es SpeedStep technológiával ellátott Pentium III processzora dobog benne.

Az Intel a Dell legújabb laptopjában is megtalálható új mobil Pentium III CPU-t nyíltan a Transmeta Crusoe processzorának legyűrésére készítette. A chip 1V alatti tápfeszültség, és 700 MHz-es órajele mellett mindössze 0,5W-ot fogyaszt átlagos használat során. A SpeedStep technológia attól függően változtatja a számítógép processzorának órajelét, hogy az éppen akkumulátorról vagy hálózatról működik-e.

Az Inspiron 2100 1899 dolláros ártól kapható, és egyike a cég legdrágább hordozható számítógépeinek. A laptop 12,1 colos XGA kijelzővel, 64 MB RAM memóriával (maximum 256 MB), 5 GB-os merevlemezzel, integrált 56Kbps v.90 szabványú modemmel, 10/100 Mbit/s sebességű Ethernet vezérlővel és 4 MB-os ATI Rage Mobility M grafikus chippel készül. A laptophoz ezen kívül floppy és további IDE egységekeket is csatlakoztathat a felhasználó.

Az új Inspiron modellek a Dell elmondása szerint napokon belül kaphatóak lesznek. A külső keretbe az alábbi eszközök választhatók felár ellenében: floppy meghajtó, 24x CD-ROM, 8x DVD, 4x4x24x CDRW, Zip 100 és másodlagos, 20 GB-os merevlemez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!