JohnnyCage

Továbbra sem jelenik meg az 1,3 GHz-es Athlon

Bár már több alkalommal is arról lehetett hallani, hogy az AMD napokon belül kiadja Athlon Thunderbird processzorának 1,3 GHz-es változatát, a cég most mégis ismét elhalasztotta annak kiadását.

Már hetekkel korábban úgy tűnt, hogy az AMD kiadja Thunderbird processzorának következő változatát. Az elemzők legutóbb a cég processzor-árcsökkentésének idejére várták az új chip megjelenését, mivel arra számítottak, hogy a processzor megjelenése miatt fog majd leesni a régebbi változatok ára.

Bár az AMD processzorok árai valóban csökkentek, ez úgy tűnik, mindössze az Intel hasonló lépésére volt egyfajta válasz. Hector Ruiz, az AMD elnöke úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi leggyorsabb, 1,2 GHz-es Thunderbird CPU a tesztek többségében felülmúlja az 1,5 GHz-es Pentium 4 teljesítményét, ezért a gyorsabb változatok kiadását semmi nem sürgeti.

Dan Scovel, a Needham & Co. piackutató cég processzor-elemzője szerint "az AMD könnyen el tudja adni összes Athlon és Duron processzorát, így csak akkor fognak új változattal megjelenni, amikor szükségét érzik. Előbb-utóbb azonban ki kell adniuk az 1,3 GHz-es chipet, hogy az emberek nehogy azt higgyék, gondjaik vannak."



Ruiz a napokban egy új processzor-ütemtervet jelentett be. Az új ütemterv szerint az 1,2 GHz fölötti órajelű, új Palomino magos processzorok még ebben a félévben megjelennek, a 130nm-es csíkszélességű Thoroughbred első mintapéldányai pedig az év végére várhatóak. A ThoroughBred olcsóbb változata, az Applaoosa 2002. első negyedévében kerül forgalomba.

Az új 64/32 bites Hammer sorozat első darabjai az év végén jelennek meg, a ClawHammer CPU sorozatgyártása pedig 2002. elejétől várható. A ClawHammer processzorok csak egy-két CPU-s rendszerekbe készülnek, az AMD a SledgeHammer modelleket szánja majd a 4-8 processzoros rendszerekbe. A SledgeHammer 2002. második negyedévében jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #4
    nem baj minél több jön annál jobban nyomja le az árakat
  • An-Dee #3
    Lehet is min :)))