Gyurkity Péter

Nagyobb eltéréssel jönnek az idei iPhone-ok

A kisebb változat nem kapja meg utódját, viszont a hardver terén látunk majd nagyobb különbségeket.

Az Apple kapcsán nemrég a harmadik iPhone SE bemutatkozásáról írtunk, eközben azonban már szinte minden figyelem a szokásos őszi bemutatóra helyeződik, amelynek során várhatóan négy eltérő példányról rántják majd le a leplet. A friss hírek szerint az iPhone 13 mini nem frissül idén, viszont az új jövevények között hardveres eltéréseket látunk majd.

A napokban egyszerre több külsős információ is napvilágot látott, ezek közül a valószínű új funkciókra fókuszáló írás érdemel nagyobb figyelmet. Ebben arról olvashatunk, hogy az 5,4 hüvelykes, jóval kisebb „mini” helyett az iPhone 14 és 14 Max, valamint a 14 Pro és Pro Max fut majd be egyszerre, nagyobb érintőképernyőkkel, amelyek ez utóbbi két telefonnál a felső bevágás helyett már az úgynevezett hole and pill dizájnra épülnének. A támogatott felbontás változatlan lenne, viszont érdekes módon csak a Pro-típusok kapnák meg az új A16-chipet, ami nagy valószínűséggel a jelenlegi készlethiány következménye.

Ezen Pro-változatok a fenti módosítás miatt némileg magasabbak lennének a tavalyi elődöknél, a memória mérete 6 GB-ról indulna, vagyis a korábbi minimumot (4 GB) némileg megemelik. Csak a Pro-vonal kapja meg az LPDDR5-memória támogatását, mint ahogy szintén ezen változatoknál teszik elérhetővé az új, már 48 megapixeles főérzékelőt, az viszont még nem világos, hogy az iPhone 13 Pro 120 Hz-es frissítési rátája megjelenik-e az iPhone 14 és 14 Max kijelzőjén. Nagyon úgy tűnik, hogy a tavaly beharangozott műholdas elérés most jelenik majd csak meg, az új sorozat ugyanis jó eséllyel támogatja majd ezen funkciót. A külsős források alapján házon belül csak „Stewie” néven emlegetik a megoldást, amelynek tesztelése zajlik, a prototípus egyelőre szöveges üzeneteket küldhet a szokásos mobilhálózatok megkerülésével, műholdak bevonásával.

A hivatalos bemutatóra idén is szeptemberben kerülhet sor, akkor mindenképpen beszámolunk majd a fejleményekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!