Gyurkity Péter

Nagyon népszerű a Galaxy S22

Sokan rendelik elő az új telefonokat, ilyen számokat hosszú évek óta nem láttunk.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Samsung bemutatta friss megoldásait, a Galaxy S22-széria fontosabb részleteit akkor mindenki megismerhette. Most a megjelenésen van a sor, a jelek szerint pedig az idei generáció kiemelkedően népszerű, az első beszámolókban nagyon szép számokról írnak.

A napokban először az indiai helyzetről futottak be hírek, amelyekből arra következtethettünk, hogy odaát minden korábbi rekordot megdöntöttek, hiszen alig 12 óra alatt már 70 ezer példányt rendeltek elő a helyi vásárlók. Most a ZDNet Korea adott hírt arról, hogy a Samsung hazai pályáján is nagyon erős a vásárlói érdeklődés, ennek révén már több mint 1 millió S22-telefont rendeltek elő, és bár ez nyilván nem egyenlő az igazán fontos eladási számokkal, mégis jól jelzi számunkra, hogy a gyártó komoly sikerre számíthat. Csak az első napon 300 ezer darabra érkezett igény a vásárlók részéről, ilyen szép számokat utoljára a Galaxy S8 esetében láthattunk, ezt a szintet pedig a közelmúltban csak a Galaxy Z Fold 3 és Flip 3 közelítette meg, ám ezen típusok nyilván egy eltérő kategóriát alkotnak.

A mostani sorozat legnépszerűbb tagja a Galaxy S22 Ultra, az eddigi beszámolók szerint ez teszi ki a dél-koreai megrendelések 60 százalékát. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan meddig kell majd várni az előrendelt példányok kiszállítására és kézhez vételére, viszont nem túl valószínű, hogy a Samsung megvárakoztatja majd a hazai piac vásárlóit. A készlethiány és a kiemelkedően erős érdeklődés viszont egyes esetekben több hetes várakozást eredményezhet, meglátjuk, ez mennyiben befolyásolja majd a forgalmat és a vásárlói elégedettséget.

Az elkövetkező hetekben is figyelemmel követjük majd a helyzet alakulását, az S22 eladási számai ugyanis kiemelten fontosak lesznek, különösen az iPhone 14 bemutatkozását megelőző időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!