Gyurkity Péter

Felvillantak a Ryzen 6000-processzorok

Még a hivatalos bemutató előtt megismerhettünk néhány fontosabb részletet.

Az AMD soron következő fejlesztései kapcsán nemrég adtunk hírt arról, hogy ezek várhatóan a CES alatt jönnek majd, az előzetes várakozásokat is meghaladta azonban a cég első embere, aki közvetlenül a bemutató előtt osztott meg egy képet az új chipekről, ezt pedig egy másik forrás által közölt ismertető követte a sorban. Lássuk, mire számíthatunk az új generáció révén!

Lisa Su még hétfőn, azaz január 3-án tett közzé egy Twitter-bejegyzést, amelyben egy képet is mellékeltek, beharangozva az új család hivatalos bemutatkozását. Ezt nem sokkal később követte a Consumer Technology Association (CTA), vagyis a rendezvényért illetékes szervezet saját beszámolója, amelyben már lerántják a leplet a Ryzen 6000 néhány főbb jellemzőjéről. Megerősítik, hogy az új chipek már az RDNA 2 architektúrába tartozó integrált grafikus vezérlőkkel egészülnek ki, ezek tehát jóval nagyobb erőt vonultatnak majd fel a Vega-sorozathoz képest, de azt is megemlítik, hogy a DDR5-memória támogatásával sem lesz gondunk.


A fenti videóban már a keddi bemutatót vehetjük szemügyre, ez értelemszerűen a fenti híradások után kezdődött csak el. Elsőként a Rembrandt kódnévre hallgató, laptopokba szánt APU-k jelennek majd meg a piacon, ezeket követi a sorban az asztali sorozat, valamint annak egymástól eltérő típusai. A jellemzők listáján megemlítik emellett az AI által támogatott hangfeldolgozást, valamint a Microsoft által kifejlesztett Pluton-technológiát, ami azért érdekes részlet, mert ez utóbbi most először jelenne meg noteszgépes és asztali chipekben, jobb védelmet nyújtva a felhasználóknak a firmware, valamint a titkosítási kulcsok elleni támadások esetén – ezt korábban az Xbox-konzolokon és az AMD EPYC-szerverchipjeinél alkalmazták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!