Gyurkity Péter

Márciusban jöhet az Intel két grafikus kártyája

Picit csúszhat a megjelenés, ezt a gyártó az utolsó simításokra használja majd fel.

Nem is olyan régen adtunk hírt arról, hogy meglehetősen jól mutat a mérésekben az Intel soron következő fejlesztése, amely több eltérő változatban jelenhet majd meg a piacon, a teljesítmény terén tehát komoly különbségeket látunk majd. Ahogy arról szintén beszámoltunk, összesen 32 eltérő típust dobnának piacra, az első kettő a jelek szerint néhány hónapon belül rajtol el.

Egy külsős forrás jelezte a napokban, hogy minden bizonnyal március folyamán rajtolna el az első két modell, ezek tehát az eredetileg tervezett januári debütáláshoz képest nagyjából 2 hónapot csúsznak. Az így nyert időt az Intel a szoftveres meghajtók további csiszolgatására használná fel, de magukat a kártyákat is tovább optimalizálnák, hogy a lehető legjobb termékeket dobják majd piacra. Nagyon úgy tűnik, hogy az első körben nem a legerősebb példányokat mutatják be, az egyik változat ugyanis 384 EU-t foglalna magába 12 GB GDDR6-memóriával, míg a másik már 512 EU-ra épülne, a memória mérete pedig 16 GB-ra ugrana. Ez utóbbi grafikus kártya nagyjából a GeForce RTX 3070 és az RTX 3070 Ti teljesítményét hozná magával, míg a szerényebb testvér az RTX 3060 erejének felelne meg.

A fenti előrejelzést természetesen még jókora adag óvatossággal kell kezelnünk, a valós számokat ugyanis majd csak a megjelenést követően láthatjuk majd viszont, az első mérésekben, a tulajdonképpeni előnyök pedig csak a mindennapok során, a folyamatos használattal válnak egyértelművé, bár ebben nyilván a kereskedelmi árnak és a beszerezhetőségnek is komoly szerepe lesz, hiszen a készlethiány továbbra is meghatározza a piaci viszonyokat. Az árakkal kapcsolatban sajnos eddig semmilyen információ nem jelent meg, ezen a téren továbbra is a gyártó jelzéseire várunk.

Az Intel a január elején esedékes CES 2022 alatt oszt meg további részleteket a nagyközönséggel, bár ezt online módon teszik csak meg, a pandémia miatt ugyanis lemondták a helyszíni jelenlétet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #5
    Ha gyengék lesznek bányászni, akkor talán van esély jó árra. Mondjuk a GTX 1660-om 78e Ft-ért vettem, most nézem, hogy 250e-ér mennek... Kibaszott bányászok! :(
  • robicarlos6 #4
    Amik jönnek az a foshulladék kategória lesz tehát a bányába nem kellenek...

    Mondjuk ettől még lehet drága mert aki eladta 1-2 éve a VGA-t ki van éhezve bármire és emiatt ezek is azonnal elfogyhatnak = ugyanaz lesz mint a brutál erős bányász karikkal fogy mint az állat = 2-3x ár :(

    Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2022.01.03. 21:09:57
  • wraithLord #3
    És a kártyákhoz a GPU-t az Intel gyártja, vagy Ázsiában készül? Bár végül is mindegy, biztos van valami, ami Kínától függ, és ha így van, nem sokra megyünk vele, hogy lesz még egy kártya(család) a piacon, amit nem lehet kapni.
    De azért kíváncsi vagyok rá, hogy egy alternatív világban, ahol nincs ez a CoViD, válság, bitcoin, Kína szarakodik stb. mizéria, vennék-e Intel kártyát. Anno volt egy 740-em. Vagyis 2. És még van is.
  • Liquido #2
    Mondhatod őszintén, de jó ára tuti nem lesz (vagyis mihez képest), a használhatóság pedig majd kiderül... :)
  • dyra #1
    Őszintén megmondom ha jó áron lesz és lehet vele játszani FULL HD-ban (fullon) már venném is. Úgy várok már egy jó árú VGA-at mint a Messiást. Sajnos az Intelt ismerve valószínűleg drágább lesz mint az AMD, NVIDIA hasonló kártyái. Tehát akkor olyan 600 000 forintos induló ár lesz az erősebbnél. A gyengébb meg olyan 400 000 ezer. Aztán kb a bányászok percek alatt elkapkodják ezeket is.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2022.01.03. 11:00:04