Berta Sándor

Számos funkcióval bővült az Alexa

A digitális asszisztenst új képességekkel javították fel.

Az Amazon bejelentette az Alexa novemberi frissítésével kapcsolatos legfontosabb változásokat. Az utóbbiak közül kiemelkedik, hogy a szoftver immár felismeri a folyó víz és a háztartási berendezések hangjait is. Ennek köszönhetően a felhasználók létrehozhatnak olyan rutinokat, amelyek például értesítést küldenek a felhasználónak, ha a mosógép végzett a programjával vagy a kádból nem lett leeresztve a víz. A háztartási eszközök esetében csak akkor valósítható meg a funkció, ha az adott gépek valamilyen hangjelzést adnak ki, például, ha végeztek a feladatukkal vagy nyitva felejtették azok ajtaját. Az utóbbi különösen egy hűtőszekrény vagy mélyhűtő esetében lehet hasznos.

Az asszisztens a jövőben képes lesz megrendelni az adott személy által szedett gyógyszereket az Amazon Pharmacy leányvállalat rendszeréből. Amint azok kiszállítása megtörtént, az érintettek szintén értesítést kapnak és egyúttal lekérhetik az asszisztenstől a gyógyszerek beszedésével kapcsolatos információkat.

A kereskedelmi konszern fejlesztői jelezték, hogy a két újítás egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető, a további országok és piacok esetében később jelenik majd meg.

A frissítésnek ugyanakkor nem képezi részét az a már szeptemberben bejelentett funkció, amely lehetővé teszi, hogy az Alexa minden zaj felismerésére képezhető legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RJoco #1
    A kémkedés és adatgyűjtés egyre nagyobb méreteket ölt.
    Persze magyarul még mindig nem tud a csaj.

    A hűtőm is szól a telefonomon, ha nyitva maradt az ajtaja. De hangjelzést is ad.
    Kivétel, ha a kis ajtó maradt nyitva, mert valamiért azt nem jelzi, pedig a világítás megy. És nagyon könnyű nyitva hagyni.